Bečić u zvaničnoj posjeti Sloveniji

Prilikom posjete Sloveniji, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Skupštine, Bečić će položiti vijenac na spomenik Petru II Petroviću Njegošu

2809 pregleda 0 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić boraviće u zvaničnoj posjeti Sloveniji tokom koje će posjetiti Državni zbor i sastati se sa najvišim državnim zvaničnicima predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom i predsjednikom Državnog zbora Igorom Zorčičem.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsjednika Skupštine, Bečić će se sastati i sa delegacijom šefova klubova poslanika na čijem čelu će biti Danijel Krivec, predstavnik poslaničke grupe Slovenačke demokratske stranke u Državnom zboru.

"Prilikom posjete Sloveniji, predsjednik Bečić će položiti vijenac na spomenik Petru drugom Petroviću Njegošu a delegacija Skupštine Crne Gore obići će znamenitosti Ljubljane", navodi se.

Planirano je da drugog dana radne posjete Sloveniji Bečić sa delegacijom posjetiti slovenačko primorje, grad Piran i Postojnsku jamu.

"Biće ovo prilika da predsjednik Bečić sa delegacijom Republike Slovenije razgovara o unapređenju bilateralnih i multilateralni odnosa dvije države, sa posebnim akcentom na turizam i ukupnu ekonomiju. Posjeta će trajati do 1. decembra", zaključuje se u saopštenju Kabineta predsjednika Skupštine.

Bonus video: