Danilović: Nećemo ulaziti u bilo kakve kalkulacije sa DPS-om u Mojkovcu

Bez suštinske programske i personalnih promjena, i "bez svrstavanja u red zaista demokratskih partija", DPS ne može biti partner pobjedničkim koalicijama sa prošlogodišnjih izbora, čak ni na lokalnom nivou, poručio je lider Ujedinjene

8215 pregleda 31 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Ujedinjena Crna Gora samostalno nastupa na izborima u Mojkovcu i javno se obavezuje da neće ulaziti u bilo kakve kalkulacije sa listom Demokratske partije socijalista (DPS) u postizbornom periodu, poručio je lider UCG Goran Danilović.

Bilo bi nedopustivo, kako je kazao, građanima obećavati promjene, a onda završiti "u naručju nepromijenjenog DPS-a" i njenog lidera Mila Đukanovića.

Kazao je kako u Ujedinjenoj očekuju da se tim povodom do dana izborne tišine oglase i predvodnici preostalih lista, kako bi svakom biraču u Mojkovcu njihove namjere bile jasne.

"Ujedinjena Crna Gora konstatuje da je danas lakše uočljivo zašto nisu prošle izmjene Zakona kojima su lokalni izbori trebali da se objedine na proljeće. Neophodno je bilo održati izbore i sada, u tri opštine, kako bi se pojedine strukture i subjekti iz naše većine bolje i 'adekvatnije' pozicionirali. UCG odbacuje svaku mogućnost da se lokalni nivo biranja iskoristi kao kratki prelazni period za povratak DPS-a u 'igru'," saopštio je Danilović.

Bez suštinske programske i personalnih promjena, i "bez svrstavanja u red zaista demokratskih partija", kako je kazao Danilović, DPS ne može biti partner pobjedničkim koalicijama sa prošlogodišnjih izbora, čak ni na lokalnom nivou.

"Ili, možda, i može samo prije dana glasanja oni koji na to računaju treba tako nešto i javno da saopšte. Nakon toga, ako obezbijede parlamentarni status, neka im je sa srećom", zaključio je on.

Bonus video: