DPS Mojkovac: Neupitan i siguran krah URE u Mojkovcu

Dodaju i da osim "niskih političkih napada" ni u ovoj izbornoj kampanji ništa inovativnije ili politički zrelije nijesmo mogli čuti od mojkovačke URE, te nude građanima "ono što je u Mojkovcu već realizovano od strane DPS-a", a da je njihova predaja liste više ličila na "propali performans", nego na politički događaj

4502 pregleda 8 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Kako se izbori u našem gradu približavaju tako je mojkovačka URA sve nervoznija i bučnija, pokušavajući na taj način da prikrije strah od 5. decembra, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijlista (DPS) Mojkovac.

Kako navode, svi znaju da podrška koju Ivan Ašanin ima u Mojkovcu "gotovo ne postoji", te da su nesigurna "čak i ona 144 glasa sa prošlih izbora".

Da nije u tako teškom položaju, dodaju iz DPS-a Mojkovac, URA ne bi pribjegavala "kršenju zakona i maltretiranju građana Mojkovca" u prostorijama MUP-a, a sve iz očaja i političke nemoći u susret lokalnim izborima.

Takođe navode i da su "vizionarske" ideje Ivana Ašanina i njegove partije odavno prevaziđena stvar, "nego mu to očigledno niko od njegovih "školovanih" kadrova nije rekao".

"Uzaludni su njegovi napori da diskredituje rad lokalne uprave, jer jedino ko bi želio da se kiti tuđim perjem je upravo on – neshvaćeni i neostvareni „vizionar“ željan opštinske fotelje. Posebno je komično da on koji se lažno predstavljao kao „magistar“, pokušavajući da sebi digne ugled u lokalnoj zajednici, sada daje ocjene o nečijem obrazovanju?! O tome koliko je studirao fakultet koji traje četiri godine, najbolje svjedoči njegova diploma kojom je sam mahao na prethodnim izborima", navodi se u njihovom saopštenju.

Povezani članci

28. Novembar 2021.

Ašanin: Kupljene diplome gorući problem

Smatraju da su rezultati DPS-a vidljivi na svakom koraku i da nije ostalo prostora bilo kome "a pogotovo ne URI" za bilo kakve prigovore, osim pokušaja da građanima prodaju praznu demagogiju.

Ističu da mojkovačka Opština ima efikasne službe i ustanove, "što će potvrditi i naši građani".

"Izgradnja ski-centra i sportske zone su takođe naši projekti, koji su prekrupan zalogaj za cjelokupnu mojkovačku URU, koja ipak ne skriva želju da ih svojata i tako pokuša da sakupi bar neki politički poen", navode oni.

Dodaju i da osim "niskih političkih napada" ni u ovoj izbornoj kampanji ništa inovativnije ili politički zrelije nijesmo mogli čuti od mojkovačke URE, te nude građanima "ono što je u Mojkovcu već realizovano od strane DPS-a", a njihova predaja liste je više ličila na "propali performans", nego na politički događaj.

Razumljivo je, smatraju oni, da URA ne može da računa na podršku Mojkovčanki i Mojkovčana, "kada je predvodi osoba bez ikakvog političkog kredibiliteta: Ivan Ašanin je dugo bio privržen idejama DPS-a, zatim se prošetao kroz Pozitivnu, da bi sada plivao mutnim vodama URE, vjerovatno se spremajući da uđe u zagrljaj Demokratskog Fronta".

"Podsjećamo Ašanina da je izdajnička politika URE konstituisala kleronacionalističku Vladu koja je za razvoj sjevera opredijelila minimalna budžetska sredstva, zato je on posljednja osoba koja može bilo šta da govori o kapitalnim projektima i finansiranju Opštine. Građanima Mojkovca, nijesu potrebni kalkulanti i beskrupulozni karijeristi, već sigurnost, stabilnost i prijateljska ruka koju smo im pružali svih ovih godina", navodi se u njihovom saopštenju.