lokalni izbori

Stanić: Nema razvijene države bez bogatog sela, osnovaćemo opštinski investicioni fond u Mojkovcu

"Građani nemaju potpunu informaciju šta se kroz razvojne fondove, institucije i agrobužet nudi našim selima", ukazao je kandidat za odbornika URE

2157 pregleda 1 komentar(a)
Stanić, Foto: URA
Stanić, Foto: URA

Napuštena sela najbolji su pokazatelj učinka dosadašnje politike u poljoprivrednom sektoru u Mojkovcu, koja je jedna od glavnih razvojnih grana privrede, kazao je kandidat za odbornika mojkovačke URE na predstojećim izborima u toj opštini Ilija Stanić.

"U njima je dominantan ručni rad, prvenstveno zbog nedostatka mehanizacije, a potom i loše putne infrastrukture, i nepristupačnosti vode. Takvi uslovi rada, uz nesigranu prodaju, i sa svim rizicima koje ta proizvodnja nosi, sprječavaju svako napredovanje poljoprivrede”, saopštio je Stanić.

Proizvode se, kako ističe, uglavnom male količine kvalitetnog domaćeg proizvoda koje se gube "u moru nekvalitetnih proizvoda" iz uvoza, čije su cijene prihvatljivije osiromašenom budžetu građana Mojkovca.

"Građani nemaju potpunu informaciju šta se kroz razvojne fondove, institucije i agrobužet nudi našim selima. Potrebno je, osim nje, dati ideju, a potom i pomoći u njenoj realizaciji do dobijanja sredstava, odnosno, pomoći u sprovođenju ideje kroz projektnu dokumentaciju koja je neophodna za apliciranje za razvojne fondove. Na taj način, građani će lakše doći do sredstava kroz opštinski investicioni fond”, dodaje Stanić.

Poručio je da će se Građanski pokrez URA zalagati za razvoj poljorivrede kroz osnivanje takvog opštinskog investicionog fonda, uz obavezu da za četiri godine povećaju ulaganje u razvojne projekte na million eura.

"Nema razvijene države bez bogatog sela”, zaključuje Stanić.