Radunović u misiji PS OEBS-a u Kirgistanu

"Brojnost misije u Kirgistanu pokazuje da međunarodna zajednica prepoznaje važnost posmatranja kritične faze tranzicije u ovoj zemlji", navodi se u saopštenju

1359 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Šef Delegacije Skupštine u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Slaven Radunović učestvovao je u posmatračkoj misiji PS OEBS-a na parlamentarnim izborima u Kirgistanu, koji su održani 28. novembra 2021. godine.

Specijalni koordinator i vođa kratkoročne misije OEBS-a bio je poslanik Peter Juel-Jensen, dok je delegaciju PS OEBS-a od preko 60 parlamentaraca iz 21 države vodila poslanica Farah Karimi.

Iz Skupštine su saopštili da je Radunović bio dio međunarodnog posmatračkog tima raspoređenog za posmatranje izbornog dana u okolini glavnog grada Biškeka.

"Parlamentarci OEBS-a sarađivali su blisko sa kolegama iz Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope i Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), čineći međunarodni tim od 300 posmatrača u Kirgistanu. Brojnost misije u Kirgistanu pokazuje da međunarodna zajednica prepoznaje važnost posmatranja kritične faze tranzicije u ovoj zemlji", navodi se u saopštenju.

Bonus video: