DF Budva: Demokrate obmanama i lažima varaju javnost i pokušavaju da nasilno otmu Turističku organizaciju

Kako dodaju navodi o vrijeđanju, nasilnim aktima i uništavanju imovine su svi do jednog "čista obmana Maje Liješević i svojstvena njenim partnerima Demokratama" koji su obmanu proglasili za istinu

3039 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Budvanski odbor Demokratskog fronta (DF) optužio je Demokrate Budva da, kako su naveli zajedno sa "lažnom direktoricom" Majom Liješević, navodno nestranačkom ličnošću, organizovano blokiraju rad TO Budva čime su u potpunosti preuzeli matricu ponašanja Demokratske partije socijalista (DPS) sa kojima zajedno organizuju i održavaju sjednice Skupštine opštine Budva.

“S obzirom da je 24.novembra predsjednik TO Budva dobio mišljenje Ministarstva ekonomskog razvoja koje Maji Liješević i Demokratama ne ide u prilog, već poništava sve njihove tvrdnje, odmah je počela medijska hajka protiv predsjednika Carevića i njegovih saradnika. Javno pokušavaju da izvrgnu ruglu mišljenje ministartva, proizvoljno ga tumačeći pred javnošću. Nadležno Ministarstvo nije naložilo ponovno održavanje Skupštine već vrlo jasno ukazalo da je “konačno odlučivanje za odgovornost u odnosu na konstatovane nepravilnosti isključivo u nadležnosti suda”, te Maji Liješević i njenim kolegama ostaje da se žale nadležnom sudu, ukoliko misle da je bilo što napravilno urađeno, s tim što će to morati da dokažu a za šta unaprijed znaju da je izgubljena bitka”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju navodi o vrijeđanju, nasilnim aktima i uništavanju imovine su svi do jednog "čista obmana Maje Liješević i svojstvena njenim partnerima Demokratama" koji su obmanu proglasili za istinu.

“Da stvar bude zanimljivija, otac Maje Liješević kao odbornik Demokrata potpisuje sa ostalima saopštenja njihovog kluba odbornika, dajući podršku ćerki, a ista se javno ograđuje da nije član Demokrata i predstavlja se kao nestranačka ličnost. Kad nekome spočitavaju saradnju sa DPS-om Demokrate bi trebali prije svega da objave da je Maja Liješević u vrijeme DPS vlasti bila pomoćnik direktora Nacionalne turističke organizacije, a to sigurno nije mogao niko ko nije bio u bliskim vezama sa DPS-om i ko nije radio u interesu ove organizovane kriminalne grupe. Takođe, još uvijek kolege iz Demokrata nisu objasnile zbog čega je njihov kadar prisustvovao na komitskom skupu u Podgorici 6.avgusta 2021. godine, zamotana u crnogorsku zastavu i da li je to bilo u cilju promocije budvanskog turizma ili ista dijeli komitske vrijednosti DPS-a. Očito da ista nije nikada napustila DPS za čije interese je radila I za čije interese pokušava da preotme turističku organizaciju u kojoj je ne samo zaštitila sve kadrove DPS-a već ih je unaprijedila na rukovodeće položaje”, ističu u DF Budva.

Poručuju da “svi navodi u poslednjih nekoliko obraćanja javnosti su izmišljotine osuđenog kradljivca patika Mijomira Miša Pejovića, lokalnog šefa Demokrata, koji u svojoj kratkoj pameti, umišlja da će mu mediji pomoći da protivpravno zadrži kontrolu nad TO Budva”.

“U laži su kratke noge i to će vrlo brzo izaći na vidjelo, a posebno kada su obuvene ukradene air max patike. Svaki dan ovaj “organizator kulturnog programa” organizovano šalje funkcionere Demokrata, koji ga bespogovorno slijede, da opstruiraju rad TO Budva pa redom po partijskom zadatku u kancelarije direktora dolaze: I.P. direktor Mediteran reklame doo, N.K., načelnik Službe za naplatu naknade za komunalno opremanje zemljišta, Đ.F, odbornik Demokrata, K.R, direktor Otpadne vode doo., K.R, bivši predsjednik Skupštine opštine, V.T., predsjednica UO Komunalno doo i drugi, koji vrijeme umjesto na svom radnom mjestu provode dangubeći i vršeći opstrukcije.Šta se dešavalo u TO Budva i zbog čega se Demokrate tako grčevito bore za zadržavanje uticaja u TO javnost će saznati uskoro. Za sad se sigurno zna da je novogodišnji program bivša direktorica Liješević ugovorila nezakonito, bez odluke Izvršnog odbora, što je presedan, do sad nezabilježen, bez saglasnosti predsjednika Opštine i Organizacije i bez Organizacionog odbora. Zna se i da bi doček građane Budve koštao mnogo više od 150.000 eura koliko je predstavila javnosti, zbog pratećih troškova prevoza, smještaja, tehnike, ishrane i drugih” ističe se u saopštenju i dodaje:

“Sve ovo je Liješević uradila bez konsultacija sa Ministarstvom zdravlja, pa sad imamo situaciju da su zaključeni aranžmani propali a ne znamo da li će ugovoreni novac propasti. Ugovori nisu dostupni javnosti jer ih je sakrila i uzurpirala kao i funkciju direktora i drugu imovinu Organizacije za šta će morati da snosi krivičnu odgovornost. Liješević i Demokrate mogu u medijima objavljivati što hoće, ionako im malo ko više vjeruje, ali će morati da poštuju odluke Skupštine TO i legitimno izabranih organa, uprkos činjenici da im zakonito ponašanje I odluke državnih organa nisu jača strana”, zaključuju u budvanskom odboru DF.

Bonus video: