U proceduri 90 predloga zakona Vlade i poslanika

Iz Kabineta predsjednika Skupštine najavili da će se veliki dio predloga zakona u proceduri razmatrati na narednoj sjednici, u periodu između 10. i 15. decembra

2091 pregleda 4 komentar(a)
Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović
Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović

U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi 47 predloga zakona koje su podnijeli poslanici, od čega se u 40 slučajeva radi o izmjenama ili dopunama zakona, a u sedam slučajeva o novim zakonskim projektima.

U proceduri se nalaze i 43 predloga zakona koje je podnijela Vlada, od čega su sedam ratifikacije, 21 izmjena ili dopuna zakona, a 15 novih zakonskih projekata, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Skupštine.

"Za analizu statistike i prethodno iznijetog važno je imati na umu činjenicu da status predloga zakona ima i promjena ili dopuna samo jednog člana ili slična sitna intervencija na postojeće zakonsko rješenje, kao i činjenica da poslanici vrlo često predlažu veliki broj predloga zakona, što je bila praksa i u ranijim sazivima", navodi se u saopštenju.

Slična situacija, kako su kazali, bila je i na kraju prošlog mandata Skupštine i Vlade.

"Tako je na kraju mandata prethodne Vlade i Skupštine ostalo u skupštinskoj proceduri čak 76 predloga zakona Vlade i poslanika koje Skupština nije uspjela da razmotri, od čega se oko 40 odsto predloga zakona koji nijesu razmotreni odnosilo na predloge zakona koje je podnijela Vlada Crne Gore."

Veliki dio predloga zakona u proceduri razmatraće se na narednoj sjednici, u periodu između 10. i 15. decembra, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: