Darić: Kreiraćemo jedinstvenu kulturnu politiku, vratiti Cetinje na mapu kulturnih dešavanja regiona

On navodi da će razvijati programe koji će imati za cilj da jačaju svijet o nacionalnim i kulturnim osobenostima Crnogoraca i drugih naroda koji žive u Crnoj Gori

1480 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Cetinje kao svojevrsno istorijsko, kulturno i duhovno središte Crne Gore je vjekovima unazad inspiracija mnogim umjetnicima, ali je nažalost jedan od rijetkih gradova koji nema Centar za kulturu. Otvaranjem takve institucije naš grad bi postao domaćin kulturnim stvaraocima iz zemlje i regiona.

To je saopštio kandidat za odbornika na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje” i reditelj Milutin Darić.

Darić navodi da podrškom nacionalnim i lokalnim kulturnim, umjetničkim i identitetskim institucijama i nevladinim organizacijama, će razvijati programe koji će imati za cilj da jačaju svijet o nacionalnim i kulturnim osobenostima Crnogoraca i drugih naroda koji žive u Crnoj Gori, te da će kreirati jedinstvenu kulturnu politiku i u saradnji sa državnim institucijama kulture vratiti Cetinje na mapu kulturnih dešavanja regiona.

"Naš grad tokom cijele godine mora biti središte raznih kulturnih manifestacija i festivala, zato ćemo biti snažna podrška njihovom održavanju. Takođe, razvićemo Program stipendiranja koji će uključivati nadarene umjetnike i kulturne radnike. Ono što smatramo obavezom jeste i da na poseban način, kroz odgovarajući institucionalni okvir, tretiramo rad KUD ,,Njegoš". Glasanjem za “SDP i Građane- Svim srcem za Cetinje” i broj 4, dajete šansu ljudima kojima je odbrana nacionalnog identiteta Crne Gore moralna obaveza i koji će svoje znanje i stručnost staviti u funkciju razvoja i unapređenja institucija kulture u prijestonici", saopštio je kandidat za odbornika.