"DOŠLI ŽUTIM TAKSIJIMA NA POSAO"

Stanić: Krivokapić i Spajić se brzo navikli na Majbahe i Vladin avion

Stanić u saopštenju ističe da "navodni “eksperti” troše desetine hiljada novca od poreza i akciza da plaćaju “eksperte” koji se u susjednoj Srbiji bave politikom.

6168 pregleda 37 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Slučaj izvjesnog Gorana Radosavljevića koji Vladu Zdravka Krivokapića savjetuje za 3.000, a možda i 6.000 eura mjesečno, još jedan je u nizu primjera brutalne zloupotrebe novca građana u ko zna kakve svrhe, saopštio je šef medijskog pula Socijaldemokratske partije Mirko Stanić.

Stanić u saopštenju ističe da "navodni “eksperti” troše desetine hiljada novca od poreza i akciza da plaćaju “eksperte” koji se u susjednoj Srbiji bave politikom."

"Što je pozadina ovog angažmana i koji su sve poslovi predviđeni u naftnom sektoru će se tek istražiti, a ovim putem pozivamo i nadležne državne organe da ispitaju moguće zloupotrebe. Vlada Zdravka Krivokapića i njegovih koloritnih ministara troše miliona eura, uzete od građana preko previsokih akciza, stopu PDV i razne namete, kako bi omogućavali sebi bliskim ljudima privilegije o kojima obični građanin ne može ni da sanja. Tako Radosavljević iz Svilajnca za mjesec dana zaradi godišnju platu profesora u školi ili medicinske sestre u kovid odjeljenju da savjetuje “eksperta” Spajića kako da ukine budžetska sredstva raznim insitucijama", navodi Stanić.

On je podsjetio i da direktor “ToMontenegro” Predrag Todorović zaradi 4.400 eura svaki mjesec, dok za stan dobije još 1000 eura, a ukoliko dobije otkaz primiće 100.000 eura, dok je firma u milionskom minusu poslije par mjeseci rada.

"I poslije Verice, Zdravko i Milojko. A moglo se naslutiti kad su prvi dan došli žutim taksijima na posao, da će se brzo navići na Majbahe, Mercedese i Audije, vladin mali avion, na poslovne kartice i ugovore o djelu. Samo što ne shvataju da tu bahatost i rasipništvo građani dobro vide i da će svi tajni ugovori vrlo brzo ugledati svjetlost dana, a onda će shvatiti da je novac umjesto u Radosavljevića i Todorovića trebalo ulagati u poboljšanje uslova u jednoj ustanovi pod Veljim Brdom", zaključuje Stanić.