Krivokapić: Želimo ubrzanim koracima u EU

„Želimo da Crna Gora ostane na proevropskom i proatlantskom putu i nadamo se da će ostvariti brzi napredak, jer je to važno, kako za Vašu zemlju, tako i za region“, poručila je izaslanicom Ministarstva Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope, Suzana Šuc

2554 pregleda 6 komentar(a)
Šuc i Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Šuc i Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Članstvo u Evropskoj uniji je strateški cilj Crne Gore, na kojem se dosljedno radi i ulaže maksimum napora, kazao je premijer Zdravko Krivokapić tokom sastanka sa izaslanicom Ministarstva Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope, Suzanom Šuc.

Krivokapić je poručio da Vlada na čijem je čelu želi da "ubrzanim koracima uđe u Evropsku uniju".

Iz Vlade je saopšteno da je premijer zahvalio izaslanici Šuc na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori na evropskom putu. Saopštio je da je Vlada posvećena reformama u oblasti vladavine prava, naglasivši da je poseban fokus na ostvarivanju konkretnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Krivokapić je sagovornicu, dodaje se, upoznao i sa reformskim programima Vlade - "Evropa sad", "Crna Gora odmah", "Evropa ovdje" i "Crna Gora radi", istakavši da je cilj Vlade da, kroz ekonomski razvoj, rastu demoktratija, građanska i ekološka Crna Gora.

Šuc je kazala, kako je saopšteno, da je raduje što je Crna Gora od svih zemalja Zapadnog Balkana postigla najveći napredak u procesu evropskih integracija. Istakla je da Njemačka pomno prati razvoj situacije u svim zemljama Zapadnog Balkana, naglasivši da je neophodno učiniti dodatne napore kako bi se ubrzao put ka EU.

„Želimo da Crna Gora ostane na proevropskom i proatlantskom putu i nadamo se da će ostvariti brzi napredak, jer je to važno, kako za Vašu zemlju, tako i za region“, poručila je Šuc.

Sagovornici su se saglasili da je Berlinski proces od izuzetnog značaja za zemlje Zapadnog Balkana, te da ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU.

Bonus video: