Abazović: Crna Gora posmatra Njemačku kao jednog od najznačajnijih spoljnopolitičkih partnera

Abazović se sastao sa izaslanicom Ministarstva vanjskih poslova Njemačke, Suzan Šuc i ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori, Robertom Veberom

2398 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora posmatra Njemačku kao jednog od najznačajnijih spoljnopolitičkih partnera, a naročito u dijelu EU integracija, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon sastanka sa izaslanicom Ministarstva vanjskih poslova Njemačke, Suzan Šuc i ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori, Robertom Veberom.

Iz Vlade je saopšteno da su se "sagovornici složili da evropske integracije moraju da budu koheziona ideja svih relevantnih političkih subjekata i izrazili su zadovoljstvo što velika većina građana podržava ulazak Crne Gore u Evropsku uniju (EU)".

"Tokom razgovora naglašena je potreba za jačanjem vladavine prava kao jednog od glavnih preduslova za dalji ekonomski razvitak. Takođe, konstatovana je pojačana zainteresovanost njemačkih kompanija za investiranje u Crnoj Gori, što je dobar pokazatelj rasta povjerenja u institucije sistema", piše u saopštenju Vlade.

Bonus video: