Konjević: Vlada će pasti, Joković rekao da je stanje neizdrživo

Lider SNP-a Vladimir Joković i danas ponavlja da je aktuelno stanje neodrživo, ali da će njegova partija konačnu odluku donijeti na organima stranke, nakon konsultacija s kolegama iz parlamentarne većine

47182 pregleda 188 komentar(a)
Konjević, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Konjević, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Dan nakon što su podnijeli zahtjev za rušenje Vlade u parlamentu, u opoziciji vjeruju da će naći makar jednog poslanika vlasti da ih podrži, s obzirom da su često mnogo oštrije kritikovali Vladu.

Iz DF-a ponavljaju da neće glasati ni za šta iza čega stoji DPS, za Demokrate bi to značilo izdaju i političku korupciju dok SNP žali što inicijativa nije iz redova većine, a konačnu odluku donijeće nakon konsultacija sa partnerima iz vlasti.

Prvi od 40 potpisnika opozicionog predloga za glasanje o nepovjerenju Vladi Zdravka Krivokapića - nema dilemu da će on proći...

,,Očigledno je da je ova Vlada suštinski odavno pala, bilo je potrebno da u ovih 365 dana pronađemo pravi trenutak. Mislim da neće faliti glasova za razrješenje ove Vlade", kazao je Raško Konjević.

Očekuje ih, kaže, od svih poslanika većine, koji su kritikovali Vladu žustrije i od same opozicije.

,,Bili su pojedinačni kontakti u tom segmentu, ali očekujemo da će oni kroz svoje glasanje efektuirati ono što su rekli. Na primjer, kolega Vladimir Joković juče je rekao da je ovakvo stanje neizdrživo i da ovo zahtijeva neku novu Vladu. To podrazumijeva da ova Vlada mora da padne", kazao je Konjević.

Lider SNP-a Vladimir Joković i danas ponavlja da je aktuelno stanje neodrživo, ali da će njegova partija konačnu odluku donijeti na organima stranke, nakon konsultacija s kolegama iz parlamentarne većine.

,,Kakav je odnos Vlade bio prema SNP-u, sigurno je da bi SNP glasao za smjenu ovakve Vlade. Stanje ovakvo nije održivo, ali s obzirom da inicijativa ide od parlementarne opozicije, to je veoma diskutabilno. U ovom trenutku ja ne mogu kao predsjednik reći da ćemo biti apriori protiv, žao nam je što ta inicijativa nije potekla od parlamentarne većine. Na SNP niko neće uticati za ovu odluku, nećemo iskakati od većine iz parlamentarne većine", kazao je on.

Većina, sudeći po stavovima Demokrata i DF-a, već ima jasan stav – da nema rušenja Vlade sa DPS-om.

,,To znači klasičnu izdaju i prevaru birača, nakon izbora 30. avgusta, to znači da imamo korupciju koja se može ogledati u liku i djelu Pozitivne i Darka Pajovića, i u potpunosti je svejedno da li je neko uzeo milion, ili 21 milion ukoliko to uradi, znači da je to klasična izdaja", kazao je Martinović.

,,Mi sigurno nećemo podržati nijednu inicijativu iza koje stoji DPS, ali to ne znači da nijesmo spremni, u nekom naredom intervalu, da sa svim političkim parlamentarnim strankama, razgovaramo o prijevremenim izborima, što može biti rješenje, ukoliko od 10. decembra kolege iz URE nastave sa politikom ucjena", kazao je jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević.

Izbori su, poručuje Konjević, jedna od opcija i za opoziciju.

,,Da vidimo da li ćemo na izbore, ili ćemo u formiranje neke nove vlade, ako bude odgovarajuće parlementarne većine", kazao je Konjević.

U opoziciji očekuju da će njihova inicijativa, budući da je ustavni akt, biti na dnevnom redu prve naredne sjednice Skupštine, koju je predsjednik Aleksa Bečić najavio polovinom decembra.

Bonus video: