Danas panel debata o budućnosti Evrope

"Razgovaraće se i o pitanju ulaganja u mlade", kaže se u saopštenju Generalnog sekretarijata Vlade.

2610 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Slovenije Gašper Dovžan otvoriće danas regionalni panel Zapadni Balkan: Budućnost Evrope je naša zajednička agenda.

Na panelu će potpredsjednici vlada, ministri za evropske integracije i glavni pregovarači iz zemalja Zapadnog Balkana razgovarati o narednim koracima u procesu evropskih integracija Zapadnobalkanske šestorke, klimatskim promjenama i ciljevima u oblasti životne sredine.

"Razgovaraće se i o pitanju ulaganja u mlade", kaže se u saopštenju Generalnog sekretarijata Vlade.

Kako su kazali govoriće glavni pregovarač Zef Mazi, pomoćnica direktora i šefica Odsjeka za strategiju i politike integracije u Direkciji za evropske integracije Darija Ramljak, glavna pregovaračica Zorka Kordić.

Saopšteno je da će govoriti potpredsjednik Vlade za evropske poslove Nikola Dimitrov, pomoćnik ministra za evropske integracije Miroslav Gačević i potpredsjednica Vlade i ministarka vanjskih poslova i dijaspore Donika Gervala.

Navodi se da će panel, prvi u nizu, kao suštinski doprinos zemalja Zapadnog Balkana debati o budućnosti Evrope, biti održan u hibridnom modelu iz Podgorice.

Bonus video: