"Demokratski front me isključio iz procesa"

Krivokapić: Inicijativa za nepovjerenje vladi politički marketing, rezultati su izuzetni

“Oni meni nijesu poslali tu platformu, već partijama. Da je meni upućen poziv, ja bih otišao na pregovore. Ne idem ni u jednu kuću ako nijesam pozvan”, kazao je Krivokapić.

37014 pregleda 80 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 01.12.2021. 12:16h

Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja vladi politički je marketing za lokalne izbore u Podgorici, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je novinarima, nakon panel debate "Zapadni Balkan: Budućnost Evrope je naša zajednička agenda", rekao da ne vidi da bi iko mogao da preokrene, kako je rekao, slobodnu volju građana od 30. avgusta.

“Volja građana je tada bila uperena protiv režima koji je ostavio mnogo posljedica”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li ima izgleda za sastanak parlamentarnom većinom budući da je Demokratski front kazao da je 10. decembar rok za dogovor, Krivokapić je kazao da su oni njega isključili iz procesa.

“Oni meni nijesu poslali tu platformu, već partijama. Da je meni upućen poziv, ja bih otišao na pregovore. Ne idem ni u jednu kuću ako nijesam pozvan”, kazao je Krivokapić.

On je kazao da su problemi u Crnoj Gori, najčešće pojedinačne prirode.

“Problemi u Crnoj Gori su pojedinačni i moj problem je veći od svega. Ako to malo zanemarimo, i iskažemo žrtvu, Crna Gora će biti drugačija”, naveo je Krivokapić.

Upitan kako, nakon godinu, ocjenjuje rad vlade, Krivokapić je kazao da su rezultati izuzetni, ako se uzmu u obzir, kako je rekao, uslovi u kojima su obitavali.

“Permanentno, prije i poslije formiranja ove vlade, traju nevjerovatne opstrukcije i nevidljivost naših rezultata. Nijesmo imali kada da se bavimo marketingom ni rejtingom jer smo se bavili uzdizanjem kvaliteta života građana”, rekao je Krivokapić.

On je ocijenio da će vizija Crne Gore kao Luksemburga biti ostvarena, ako svi budu radili zajedno. “Izgubljeno je vrijeme, ova vlada pokušava da to vrijeme nadomijesti ali ne možemo ako svi zajedno – parlament, vlada i pavosuđe, ne radimo sinhronizovano na putu ka Evropskoj uniji”, naveo je Krivokapić.