Jelušić: Ministre, stojite na čelu organizovanog haosa; Mitrović: Očigledno ne pratite šta se dešava

Poslanica Božena Jelušić (Crno na bijelo) pitala je Mitrovića do kog je stadijuma stiglo donošenje prostornog plana Crne Gore, drugog po važnosti dokumenta nakon Ustava, te na koji način su u njemu tretirana pitanja održivog razvoja i zaštite životne sredine kao i zelene ekonomije

23785 pregleda 19 komentar(a)
Jelušić, Foto: Skupština Crne Gore
Jelušić, Foto: Skupština Crne Gore

Poslanici Skupštine Crne Gore danas će postavljati pitanja ministru ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratku Mitroviću, ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću i ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandaru Stijoviću.

Poslanica Božena Jelušić (Crno na bijelo) pitala je Mitrovića do kog je stadijuma stiglo donošenje prostornog plana Crne Gore, drugog po važnosti dokumenta nakon Ustava, te na koji način su u njemu tretirana pitanja održivog razvoja i zaštite životne sredine kao i zelene ekonomije.

"Još uvijek nemamo prostorni plan Crne Gore... Vi ministre stojite na čelu organizovanog haosa u ovom resoru", istakla je Jelušić.

Mitrović je rekao da Jelušić očigledno ne prati šta se dešava.

Mitrović
Mitrovićfoto: Skupština Crne Gore

"Imamo jedan problem, nemamo za pojedine oblasti dovoljno stručnog kadra pa smo morali iz inostranstva da angažujemo ljude. Do sada je urađena Analiza postojećeg stanja organizacije, uređenja i korišćenja prostora, i pripremljen Koncept plana, za koji predstoji proces verifikacije i organizovanja prethodnog učešća javnosti. Koncept plana će na osnovu sintezne ocjene postojećeg stanja, ocjene prirodnih i stvorenih uslova za razvoj, a naročito mogućnosti korišćenja prostora i pogodnosti terena za gradnju, ocjene prostorno planske i studijske dokumentacije i analize mogućnosti za usmjeravanje prostornog razvoja u planskom periodu, kao i zahtjeva za utvrđivanje područja od posebnog značaja i /ili područja sa posebnim režimom zaštite, izraditi više varijantnih rješenja (scenarija) budućeg razvoja", rekao je Mitrović.

Bonus video: