Dobričanin: Nema zdravog tkiva DPS, u našoj neodlučnosti su potražili slamku spasa

"Mi, iz Ujedinjene Crne Gore ne želimo ni da razmišljamo o mogućnosti da neko pojedinačno ili koji subjekt iz aktuelne većine podrži inicijativu opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi"

4964 pregleda 8 komentar(a)
Dobričanin, Foto: Boris Pejović
Dobričanin, Foto: Boris Pejović

Vladimir Dobričanin, poslanik Ujedinjene Crne Gore saopštio je danas da je još jednom pokrenut postupak kojim se pokušava reinkarnacija bivše vlasti i još jedan oblik podjela na one koji su za i one koji su protiv.

"Za ŠTA i protiv ČEGA je osnovni oblik vladavine DPS (Demokratska partija socijalista) decenijama. Ta podjela je suština njihove, nazovi politike, koja se svodila na izmišljanje neprijatelja, sijanje straha među nesigurnim stanovništvom, državnim švercom i dezavuisanjem političkih protivnika na najprimitivniji mogući način. Iako uvijek nađu nekog drugog da uradi posao za njih, taj politički trag DPa se osjeti na kilometar jer i dalje "smrdi nečovještvom". Iako je prošlo već više od godinu dana od osvojene slobode, sam proces razvlašćivanja DPS još uvijek nije dovršen jer je za njegov završetak potrebno i vrijeme i odlučnost koja nam je nedostajala", istakao je Dobričanin.

On je dodao da su "u toj našoj neodlučnosti oni i potražili slamku spasa".

"Uvjeravaju svoje glasače da su nadomak povratka na vlast i da se samo još malo strpe i sve će biti kao nekada. Već je pokrenut postupak izglasavanja nepovjerenja Vladi, a glasine koje se šire Crnom Gorom šapuću kako je sve već riješeno i kako će toga dana pasti Vlada uz pomoć nekog od "nas iz vladajuće većine".

Po njegovim riječima "nema zdravog tkiva DPS".

"To je izmišljena kategorija njih samih kako bi omekšali stav prema njihovim nepočinstvima i lopovlucima. To, nazovimo "zdravo tkivo" je decenijama gledalo kako se pljačkaju građani Crne Gore, kako se proizvode raznorazni tajkuni, kako se organizuje državni šverc cigareta i banana "na gram", kako se "uklanjaju" politički protivnici, kako se prave podjele u narodu, kako su nas njihovi čelnici opet peli na traktore i prijetili pogromom, pozivali na šumu i deportovali naše sveštenike na isti način na koji su deportovali i one nesrećnike devedesetih. Na sve to je ovo "zdravo tkivo" žmurilo na oba oka. Što bi Niče rekao "vidjeti zlo, a ne preduzeti ništa je isto kao i učiniti zlo". To je suština. Znali su i nisu ništa preduzeli. I oni su politička devijacija, i oni su politički kancer ovog društva", kazao je Dobričanin.

On je kazao da su "portali ovih dana puni raznoraznih kombinacija ko će sa kim u manjinsku ili čak neku novu Vladu koja bi bila sačinjena od većine onih koji su 30. avgusta izgubili na izborima".

"Tim činom bi demokratija u Crnoj Gori prestala da postoji i Crna Gora bi uletela u ponor anarhije i bezvlašća. Mi, iz Ujedinjene Crne Gore ne želimo ni da razmišljamo o mogućnosti da neko pojedinačno ili koji subjekt iz aktuelne većine podrži inicijativu opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi. Bila bi to veleizdaja demokratske volje građana. Vjerujemo da je to i stav svih koji su nastupali u koaliciji ZBCG, ali i stav druge dvije pobjedničke koalicije. Svoje političke neistomišljenike uvjeravamo da ćemo očuvati tekovine demokratije koje smo uspostavili prije godinu dana i da nećemo dozvoliti povratak režima koji je gurnuo Crnu Goru u sunovrat kriminala i podjela. Vama gospodo nudimo novu, demokratsku, građansku i prosperitetnu Crnu Goru na koju se polako morate navikavati", zaključio je Dobričanin.

Bonus video: