Ramčilović: Petnjicu postaviti na mjesto koje joj pripada

Poljoprivreda bi trebalo da bude značajan zamajac razvoja opštine, što će se postići ako se budu stimulisali poljoprivredni proizvođači subvencijama za proizvodnju mlijeka, mesa i mesnih proizvoda, kaže nosilac liste SD na lokalnim izborima

1872 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Radio Petnjica
Foto: Radio Petnjica

Nosilac liste Socijaldemokrata na lokalnim izborima u Petnjici, Rifat Ramčilović uvjeren je da će SD biti neizostavan dio nove lokalne vlasti..

”Socijaldemokrate su u aktuelnom mandatu lokalne vlasti bile konstruktivna opozicija. Međutim, među nama su ljudi koji su se snažno i glasno borili da se Petnjici vrati status samostalne opštine”, kazao je Ramčilović Vijestima.

On je kazao da se Petnjica, kao i većina opština na sjeveru Crne Gore, suočava sa velikim iseljavanjem i nezaposlenošću.

Istakao je da ta opština ima problem i sa nedovoljno razvijenom infrastrukturom, jer još nije došlo do dovoljne urbanizacije gradskog jezgra, a građani i dalje moraju ići u Berane i druge okolne opštine, da bi mogli zadovoljavati neke od životnih potreba.Nema investicija, ne razvija se nijedna privredna grana u dovoljnoj mjeri, ostaju uskraćeni za mnoge benefite koje bi mogli imati na osnovu potencijala kojima raspolaže opština, dodaje.

Ramčilović obećava kvalitetne projekte za razvoj opštine. Istakao je da će otvaranjem novih mogućnosti za zapošljavanje u realnom sektoru omogućiti mladima da se nakon završenih studija vraćaju svom zavičaju i doprinose njegovom razvoju.

On je kazao da bi poljoprivreda trebalo da bude značajan zamajac razvoja opštine, što će se postići ako se budu stimulisali poljoprivredni proizvođači subvencijama za proizvodnju mlijeka, mesa i mesnih proizvoda...

”Dodatna mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta je u preradi ljekovitog bilja, šumskih plodova, voća i povrća... Socijaldemokrate će insistirati na izradi idejnih projekata za prerađivačke kapacitete ljekovitog bilja, šumskih plodova, voća i povrća i njihovom prezentacijom inostranim investitorima raditi na obezbjeđivanju kvalitenih investitora”.

Nosilac liste SD Petnjica je dodao da im je cilj da, između ostalog, u narednom mandatu lokalne vlasti svi Bihorci imaju riješeno pitanje vodosnabdijevanja.

Bonus video: