Đurašković: Vrijeme je da se nešto konačno promijeni

Nosilac liste “SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje” kazao je da je suština njihovog programa stvaranje uslova za zapošljavanje sugrađana i podizanje nivoa ukupnog društvenog aktivizma

3949 pregleda 8 komentar(a)
Foto: sdp cg
Foto: sdp cg

Nosilac liste “SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje”, Nikola Đurašković, kazao je da je siguran da će lista koju predvodi ostvariti rezultat koji će im garantovati poziciju ključnog faktora nove lokalne vlasti.

”Te da ćemo dominantno kreirati novu gradsku upravu koja mora biti stručna, odgovorna, snažno cnogorska i počivati na univerzalnim principima građanskog društva, sekularizma i antifašizma koji su u poslednjih godinu dana ozbiljno narušeni djelovanjem marionetske vlade Ure, Demokrata i DF-a”, kazao je Đurašković.

Istakao je da su kreirali originalan građansko-politički koncept baziran na politički prepoznatim pojedincima, ali i čak 16 nestranačkih ličnosti, profesionalno ostvarenih pojedinaca, koji svojim znanjem i dosadašnjim rezultatima garantuju napredak Cetinja.

”Već je sada jasno da je naša lista najveći dobitnik izbora i da će se grad voditi na politici stručnosti, znanja i potpune depolitizacije gradske uprave. To je garancija za uspjeh jer Cetinje iz ovakvog stanja može izvući samo sinergija svih progresivnih i stručnih potencijala, kojeg Cetinje ima u mnogim časnim i stručnim ljudima u partijama, ali i van njih”.

On je kazao da to građani dobro znaju i da zato neće dati povjerenje aktuelnoj vlasti, ni onoj državnoj, ni ovoj lokalnoj:

” Jedna nas je bombardovala suzavcem i šok bombama, a ova druga ispraznim obećanjima i predizbornim radovima. Vrijeme je da se nešto konačno promijeni”.

Đurašković je istakao da su ključni problemi Cetinja nezaposlenost i kontinuirano odseljavanje stanovništva. Goruće probleme u opštini će, kako je kazao, riješiti osnivanjem Investiciono-garantnog fonda koji će svake godine podržati značajan broj start-up biznis ideja i postojećih preduzeća i biti finansiran od sredstava Prijestonice i međunarodnih donatora.

Istakao je da će pokrenuti projekat “Cetinje je moj dom” koji će pomoći sugrađanima da riješe svoje stambeno pitanje po povoljnijim uslovima, a obezbjediće i jednokratnu naknadu za svako novorođeno dijete u izosu od 800 eura.

Đurašković navodi da će smanjiti biznis barijere kroz izmjenu postojećih opštinskih odluka, smanjiti komunalne takse, naknadu za pristupne puteve, kao i cijene komunalija za građane i privredne subjekte.

”Unaprijedićemo funkcionisanje administracije, pojednostaviti, ubrzati i učiniti jeftinijim usluge građanima i privrednicima, unaprijediti komunikaciju i stvoriti kvalitetnije infrastrukturne preduslove za razvoj privrede”, kazao je nosilac liste SDP-a.

Đurašković je rekao da je za njega lično, pored izgubljenih prilika, miliona eura i radnih mjesta, najgore što su iznevjerene nade sugrađana.

” Što su brojne Cetinjanke i Cetinjani zbog toga trajno otišli iz našeg grada. To je nenadoknadiv gubitak, ali i ogroman motiv i izazov da sa našim timom vratimo život Cetinju radeći svim srcem, svakog dana”, kazao je.

Istakao je da je suština njihovog programa stvaranje uslova za zapošljavanje sugrađana i podizanje nivoa ukupnog društvenog aktivizma kroz relizaciju cijelog niza “manjih” projekata od kojih će građani imati konkretne benefite, “a ne prazna obećanja, kako je to do sada bio slučaj”:

”Želimo snažno podržati kulturu, umjetnost, obrazovanje i sport i pokazati da Cetinje može biti mjesto u koje sae dolazi i koje okuplja najbolje”.

Planiraju, kako je naveo, dodatno stimulisanje ekološki i ekonomski održive investicije u nacionalnim parkovima “Lovćen” i “Skadarsko jezero”, uređenje i komunalno opremanje biznis zone Gornji Obod i Zagrablje, rješavanje ključnih infrastrukturnih problema, otvaranje azila za napuštene životinje, uređenje infrastrukture u naseljima...

Građani dobro znaju i da zato neće dati povjerenje aktuelnoj vlasti, ni onoj državnoj, ni ovoj lokalnoj. Jedna nas je bombardovala suzavcem i šok bombama, a ova druga ispraznim obećanjima i predizbornim radovima

Bonus video: