DPS Petnjica: Nastavićemo da pomažemo razvoj poljoprivrede

"Takođe kroz subvencije za nabavku sjemena žita omogućićemo poljoprivrednim proizvođačima da uvećaju površine pod žitima, a u isto vrijeme ćemo obezbijediti i podršku registrovanim pčelarima u vidu premija po pčelinjoj zajednici", kazali su

3209 pregleda 11 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Poljoprivreda predstavlja stratešku granu razvoja Petnjice i veliku šansu za otvaranje novih radnih mjesta. U prilog tome, u narednom periodu kroz razne vidove pomoći, a tu prije svega mislimo na finansijsku i stručnu pomoć, nastavićemo da pomažemo razvoj poljoprivrede naše opštine, saopšteno je iz opštinskog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS-a Petnjica navodeda je njihov plan da pruže finansijsku i stručnu pomoć mladim bračnim parovima koji žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

"Takođe kroz subvencije za nabavku sjemena žita omogućićemo poljoprivrednim proizvođačima da uvećaju površine pod žitima, a u isto vrijeme ćemo obezbijediti i podršku registrovanim pčelarima u vidu premija po pčelinjoj zajednici. Dio tog plana je i buduća izgradnja Kuće meda za potrebe Udruženja pčelara", piše u saopštenju.

Poručuju da njihova partija, nakon pobjede na predstojećim izborima, ima konkretan plan finansijske i stručne pomoći ali i podsticajnih mjera za sve grane poljoprivrede, kao i za nabavku potrebne mehanizacije i opreme.

"Upravo potpuna realizacija predizbornog plana i programa u proteklom četvorogodišnjem mandatu lokalne vlasti, svim građankama i građanima Petnjice daje sigurnost da će i ovaj biti u potpunosti sproveden u djelo", zaključuje se.

Bonus video: