Marković: Turizam najveća privredna šansa Cetinja

"Turističku ponudu potrebno je upotpuniti sa razvojem porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koja bi bila u funkciji turizma"

1774 pregleda 5 komentar(a)
Marković, Foto: GP URA
Marković, Foto: GP URA

Iskoristićemo savršenu geografsku poziciju, blizinu Glavnog grada i mora, dva nacionalna parka, blizinu aerodroma u Podgorici i Tivtu, bogato kulturno istorijsko nasljeđe i u uz stručne i odgovorne kadrove stvoriti novu perspektivu za razvijanje različitih vidova turizma poput kulturnog, vjerskog, sportsko-rekreativnog, festivalskog, eko i seoskog turizma", kazao je Ivan Marković, kandidat za odbornika liste cetinjske URE Može Cetinje – Može Crna Gora.

On navodi da je turizam najveća privredna šansa Cetinja i da se moraju stvoriti elementarni preduslovi za njegov dalji razvoj, prije svega sa poboljšanjem infrastrukture i hotelskih kapaciteta.

"Turističku ponudu potrebno je upotpuniti sa razvojem porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koja bi bila u funkciji turizma. Mi moramo predstaviti jedinstveni i integrisani turistički proizvod Prijestonice, kao neizostavni sadržaj za svakog ko posjeti našu zemlju. To će obuhvatiti adekvatnu valorizaciju NP Skadarsko jezero i NP Lovćen, vjerskog turizma i jedinstvene trpeze Prijestonice", naveo je Marković.

Dodaje da to sve podrazumijeva utvrđivanje kriterijuma i brendiranje autentičnih proizvoda.

"Pored toga, i obezbjeđivanje podsticaja za razvoj poljoprivrednih djelatnosti, sa akcentom na organsku proizvodnju i uvezivanje sa turističkom privredom", zaključuje Marković.