"Samo za naivne je bilo dirljivo gledati Đačića kako lamentira nad sudbinom RTV Pljevlja"

"Koalicija "Da Pljevljima svane – složno i iskreno naprijed" javno poziva Državno javno tužilaštvo i druge nadležne državne organe da u najhitnijem roku rasvijetle uzroke nastanka požara u prstorijama RTV Pljevlja"
80 pregleda 0 komentar(a)
TV Pljevlja, požar, Foto: Goran Malidžan
TV Pljevlja, požar, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 23.05.2018. 10:46h

Požar koji je juče ujutro uništio prostorije RTV Pljevlja spustio je medijski mrak na Pljevlja, a na čistinu istjerao one koji su činili sve da do tog mraka i dođe, ne samo poslednjih godina već i u vrijeme kada je predsjednik opštine bio Filip Vuković, a i ranije, saopšteno je danas iz koalicije NSD-SNPCG-PzP "Da Pljevljima svane- složno i iskreno naprijed".

Požar velikih razmjera zahvatio je juče prostorije Radio Televizije (RTV) Pljevlja koje se nalaze na zadnjem spratu zgrade preko puta pljevaljskog Doma kulture u centru grada. U požaru su potpuno izgorjele prostorije RTV Pljevlja.

U saopštenju se dodaje da su upravo oni koji su odavno počeli paliti RTV Pljevlja, finansijski gušeći ovaj medij, zaposlene u njemu dovodeći na ivicu gladi i o programu ove kuće govorili sa nipodaštavanjem, sada pred licem javnosti liju krokodilske suze i obećavaju kule i gradove.

"Samo za naivne je bilo dirljivo gledati Mirka Đačića kako poslije svega što je govorio i radio protiv RTV Pljevlja, zajedno sa još četiri ministra lamentira nad sudbinom ovog medija i govori ono u šta ni sam ne vjeruje. To je slika i prilika odlazeće pljevaljske DPS vlasti koja očajnički pokušava da po ko zna koji put prevari Pljevljake. Ministri koji su se na volšeban način po prvi put obreli u centru Pljevalja takođe nisu štedjeli riječi obećanja, pa se stiče utisak da će od RTV Pljevlja već sjutra napraviti najmoderniji i najopremljeniji medij", navodi se u saopštenju koalicije "Da Pljevljima svane- složno i iskreno naprijed".

U saopštenju se dodaje da od svega ostaje samo jedna istina da "DPS koristi i tuđe nesreće kako bi zaradio političke poene nekoliko dana pred lokalne izbore".

"Od odgovornih ljudi kakvi bi trebalo da budu predsjednik jedne opštine i ministri u vladi jedne države, javnost je očekivala nešto sasvim drugo, a to je prije svega poziv nadležnim državnim organima da hitno preduzmu sve radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja koji je izazvao ogromnu materijanu i nematerijalnu štetu na račun građana Pljevalja. Pošto to nisu učinili oni, koalicija "Da Pljevljima svane – složno i iskreno naprijed" javno poziva Državno javno tužilaštvo i druge nadležne državne organe da u najhitnijem roku rasvijetle uzroke nastanka požara u prstorijama RTV Pljevlja", piše u saopštenju te koalicije.

Oni od nadležnih organa očekuju da već danas pokrenu postupak utvrđivanja svih okolnosti koje su prethodile požaru, a prije svega da pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti predsjednika Opštine kao organizatora koncerta i vatrometa u noći koja je prethodila požaru, kao i drugih službi i nn lica koja su svojim činjenjem ili nečinjenjem mogla doprinijeti izbijanju požara jer su te večeri sa krova TV Pljevlja ispaljivali vatromet.

"Javnost Pljevalja očekuje i traži i od državnih organa odgovore, a Koalicija „Da Pljevljima svane – složno i iskreno naprijed“ će ukoliko ih ne bude, preduzeti zakonom predviđene korake na rasvjetljavanju ovog slučaja sve do podnošenja krivične prijave", zaključuje se u saopštenju.

Dio pljevaljske opozicije i juče je saopštio da je uzrok požara u kojem su, kako tvrde, oštećene i prostorije Demokratske narodne partije, vatromet, koji je povodom Dana nezavisnosti, organizovala opština.

Bonus video: