Kaluđerović: Oslobodićemo plaćanja opštinskih taksi i komunalija sve preduzetnike koji budu ulagali u nova radna mjesta

"Kako bi Cetinje postalo atraktivna investiciona lokacija potrebno je ulagati i u obrazovni sistem sa posebnim akcentom na dualno obrazovanje, jer strani investitori, osim potrebne infrastrukture i stabilnog političkog i ekonomskog ambijenta, zahtijevaju kvalifikovanu radnu snagu"

3052 pregleda 4 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) realizovaće konkretne mjere i sistem podrške lokalnom biznisu i novim investitorima koji će 24 časa biti na usluzi svima koji su zainteresovani za ulaganje u Cetinje.

To se navodi u saopštenju kandidata za odbornika na listi "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje" Borisa Kaluđerovića.

Lokalni izbori na Cetinju planirani su za 5. decembar.

"SDP i građani "Svim srcem za Cetinje" će se zalagati za mobilizaciju svih resursa, izgradnju neophodnog institucionalnog ambijenta, povoljnu investicionu klimu i uspostavljanje kreativne saradnje gradske uprave i svih zainteresovanih strana, naročito vlasnika malih i srednjih preduzeća. Formiraćemo Investiciono-garantni fond koji će svake godine podržati značajan broj start-up biznis ideja, postojećih malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih proizvođača, a koji će biti finansiran od sredstava Prijestonice i međunarodnih fondova", naveo je Kaluđerović.

Obećao je unapređenje funkcionisanja administracije, kao i da će se pojednostavi, ubrzati i učiniti jeftinijim usluge građanima i privrednicima i stvoriti kvalitetnije infrastrukturne preduslove za razvoj privrede.

"Uredićemo i komunalno opremiti biznis zone Gornji Obod i Zagrablje sa najpovoljnijm uslovima za ulaganje. Oslobodićemo plaćanja opštinskih taksi i komunalija sve preduzetnike koji budu ulagali u nova radna mjesta uz uslov da u predviđenom periodu stave fabriku ili pogon u funkciju i zaposle dogovoreni broj radnika. Kako bi Cetinje postalo atraktivna investiciona lokacija potrebno je ulagati i u obrazovni sistem sa posebnim akcentom na dualno obrazovanje, jer strani investitori, osim potrebne infrastrukture i stabilnog političkog i ekonomskog ambijenta, zahtijevaju kvalifikovanu radnu snagu", naveo je Kaluđerović.

Bonus video: