Bogdanović: Sa najvažnijih evropskih adresa pohvaljeni napori Bečića

"Prepoznati su i pohvaljeni rezultati Skupštine i predsjednika Skupštine i predsjednika Demokrata lično koji se mogu podvesti pod ostvarenje tri naša zacrtana cilja”

5822 pregleda 17 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Bogdanović, Foto: Savo Prelević

Demokratska Crna Gora saopštila je da izražava zadovoljstvo zbog afirmativnog i ohrabrujućeg teksta deklaracije i preporuka, koji je jednoglasno usvojen na 20. sjednici Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP).

U saopštenju koje potpisuje predsjednik Kluba poslanika Boris Bogdanović se navodi da je u pomenutim procesima umnogome doprinijela uloga predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

"Naime, na 20. sjednici POSP-a, i od strane svih poslanika Skupštine Crne Gore i od strane svih evropskih parlamentaraca, "pohvaljeni su napori predsjednika Skupštine za jačanje zakonodavne i nadzorne funkcije Skupštine, te pozdravljene pozitivne promjene u vezi sa zastupljenošću žena i manjina u Skupštini i ohrabrena Skupština da nastavi da unapređuje zastupljenost žena u politici". Ono što nam predstavlja izuzetno zadovoljstvo i podstrek da nastavimo još više i još bolje na tom planu, jeste i pohvala koja prepoznaje poboljšanje uslova za praćenje parlamentarnog rada osobama sa invaliditetom", naveo je Bogdanović.

Dodaje da je POSP na današnjoj sjednici pozdravio i realizaciju projekta "e-Parlament" kojim se digitalizuje zakonodavni proces, ali i podstakao Skupštinu da nastavi da unapređuje profesionalne i stručne kapacitete Službe Skupštine.

"Na ovaj način, sa jedne od najvažnijih evropskih adresa, a ne samo iz našeg Parlamenta, stigla je potvrda svega onoga što sam kao član POSP-a i uvodničar na jednoj od tačaka dnevnog reda saopštio danas u smislu ispunjenja obećanog. Prvenstveno, prepoznati su i pohvaljeni rezultati Skupštine i predsjednika Skupštine i predsjednika Demokrata lično koji se mogu podvesti pod ostvarenje tri naša zacrtana cilja: unapređenje transparentnosti i javnosti rada najvišeg predstavničkog i zakonodavnog doma; jačanje nadzorne i kontrolne uloge Skupštine i modernizacija i inovacija Parlamenta”, naveo je Bogdanović.

Poslanik Demokrata je naveo i da sve pomenuto, "što uključuje realizaciju preko 50 konkretnih projekata, urađeno je za nešto više od godinu dana otkako je predsjednik Demokrata postao predsjednik Skupštine Crne Gore".

"Na osnovu kredibiliteta koji smo ostvarenjem zacrtanog već zadobili, ali i uzimajući u obzir završnu fazu realizacije nekog od njih, već sada se može ustvrditi da će u narednom periodu još ovoliko projekata biti završeno. Iako smo ponosni na naš rad i njegove rezultate, ovo nije samo na naše zadovoljstvo, već na korist i na zadovoljstvo cijele najviše institucije i građana Crne Gore”, naveo je Bogdanović.

Bonus video: