"dobićete lokalnu upravu koja će raditi u vašem interesu"

Ibrahimović: Stvorićemo realne i održive pretpostavke za bolji i kvalitetniji život u Petnjici,

Tvrdi da imaju poštene, obrazovane i posvećene ljude koji su spremni da realizuju ambiciozan, ali realan program BS, a da imaju i podršku dijaspore

4278 pregleda 10 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka
Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka

Kada uz vašu podršku budemo srž buduće vlasti, realnim, kvalitetnim i održivim projektima u oblasti poljoprivrede, turizma i infrastrukture stvorićemo realne i održive pretpostavke za bolji i kvalitetniji život u Petnjici i Bihoru, kazao je predsjednik Bošnjačkes tranke Ervin Ibrahimović u svom obraćanju Petnjičanima i Petnjičankama.

On je poručio da je godinama unazas BS bila jedini autentični i iskreni zastupnik bošnjačkih interesa u Crnoj Gori kada je riječ o nacionalnim, ekonomskim, manjinskim, trenutnim, strateškim, političkim i svim drugim interesima, ali i kada se govori o zaštiti onoga što je njihova prošlost.

"Kroz zaštitu i promovisanje našeg kulturno istorijskog identiteta, kao i o interesima naše budućnosti kroz čvrstu opredijeljenost demokratizaciji Crne Gore, stvaranju građanskog društva i evropskim integracijama, smatrajući da je to najoptimalniji okvir u kojem se u datim okolnostima mogu zaštiti sva naša prava. Pokazali smo da smo nepokolebljivi u zaštiti tih interesa na lokalnom, državnom ali i međunarodnom nivou", kazao je Ibrahimović.

Ističe da su njihove strateške političke odluke i opredjeljenja dali ključni doprinos trasiranju evroatlanskog puta Crne Gore, a da trenutni zastoj na tom putu, "za koji apsolutnu krivicu snosi aktuelna Vlada u kojoj nismo htjeli da učestvujemo, najbolja je potvrda da smo uvijek donosili ispravne i vizionarske odluke".

Dodao je da su, tamo gdje je kapacitet učešća u vlasti to dozvoljavao, pokrenuli važne i potentne investicione projekte koji će brzo početi da daju svoje rezultate kroz snažniju privrednu aktivnost i stvaranje novih, održivih radnih mjesta.

"To ćemo uraditi i u Petnjici. Ne ni čarobnim štapićem, “sad”, kako to populistički i neodrživo radi jedan dio naše političke konkurencije niti samo praznim obećanjima o boljem životu, kako to radi drugi dio naše političke konkurencije. Mi ćemo, ako Bog da, kada uz vašu podršku budemo srž buduće vlasti, realnim, kvalitetnim i održivim projektima u oblasti poljoprivrede, turizma i infrastrukture stvoriti realne i održive pretpostavke za bolji i kvalitetniji život u Petnjici i Bihoru", rekao je Ibrahimović.

Tvrdi da imaju poštene, obrazovane i posvećene ljude koji su spremni da realizuju ambiciozan, ali realan program BS, a da imaju i podršku dijaspore "kojoj pokušavaju da sasjeku vezu sa Petnjicom, Bihorom i Crnom Gorom, a u kojoj, u to sam se uvjerio i kao konzul u Njemačkoj i kroz niz posjeta i kontakata sa našom dijasporom ovdje, u našoj domovini Crnoj Gori i u Luksemburgu, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i drugim državama, imamo mnogo kvalitetnih, obrazovanih i uglednih ljudi – privrednika, naučnika, bankara, ljekara i sl. čija će nam pomoć biti veoma važna i neophodna i koji nam ulivaju optimizam da uz naše stvaranje pretpostavki i njihova održiva ulaganja Petnjicu, Petnjičanke i Petnjičane čekaju bolji dani".

On je pozvao stanovnike Petnjice da svi izađu na izbore i "jedinim ispravnim izborom" podrže realnu, najbolju političku ponudu.

"Mi vam obećavamo da ćemo preuzeti emanet nositi onako kako su svoje emanete nosili naši preci, a da ćete vi dobiti lokalnu upravu koja će raditi u vašem interesu i koja će Petnjicu učiniti boljim mjestom za dostojanstven i kvalitetan život. Još jednom, u nedjelju, Ispravno za Petnjicu, zaokružite broj 4", zaključio je predsjednik BS.