Đukanović: Na pomolu je smjena aktuelne, neuspješne i neodgovorne Vlade

Đukanović je kazao da je "rezultat 30. avgusta bio takav da velikosrpski nacionalizam kojeg oličava Demokratski front (DF) i prosrpska politika koju oličava partija Demokratska Crna Gora osvojila 37 poslaničkih mjesta, a da je nasuprot tome crnogorska i proevropska politika koju oličava DPS, zajedno sa SD, SDP, LP, BS i albanskim nacionalnim partijama dobila 40 poslanika"

13105 pregleda 54 komentar(a)
Đukanović, Foto: DPS
Đukanović, Foto: DPS

Na pomolu je smjena aktuelne, neuspješne i neodgovorne Vlade, DPS ne želi nikakvu revoluciju, niti smjene preko ulica, već da se kroz demokratske procedure dođe do njenog izglasavanja nepovjerenja, saopštio je predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijslista (DPS) Milo Đukanović.

Iz Opštinskog odbora DPS Mojkovac je saopšteno da je juče u Mojkovcu održana završna konvencija liste "Mojkovac naša kuća – Milo Đukanović", odakle je poslata poruka da "sve što je izgubljeno 30. avgusta prošle godine, počeće da se vraća 5. decembra".

"Zajednički je zaključeno da još jedna mojkovačka bitka sudbinski brani i čuva Mojkovac i Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

"Ubijeđen sam da će inicijativa koja je podnesena Skupštini biti uspješna, a Klub poslanika DPS-LP će dati presudan doprinos padu ove anticrnogorske Vlade", rekao je Đukanović.

U saopštenju se dodaje da je Đukanović saopštio da je "rezultat 30. avgusta bio takav da velikosrpski nacionalizam kojeg oličava Demokratski front (DF) i prosrpska politika koju oličava partija Demokratska Crna Gora osvojila 37 poslaničkih mjesta, a da je nasuprot tome crnogorska i proevropska politika koju oličava DPS, zajedno sa SD, SDP, LP, BS i albanskim nacionalnim partijama dobila 40 poslanika".

"Upravo 30. avgusta je došlo do krivotvorenja izborne volje građana Crne Gore, kada je GP URA, koji je sasvim legitimno bio za smjenu DPS-a, napravio jedan nedopustiv transfer podrške crnogorskog biračkog tijela velikosrpskom nacionalizmu", rekao je Đukanović.

On je kazao da "nema mjesta strahu da će se iznevjeriti izborna volja, nego je ovo je prilika da se popravi ono što se nakaradno učinilo 30. avgusta prošle godine".

"DPS će u nedjelju pobijediti u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju čime će otpočeti nova etapa političkog života u Crnoj Gori te da će to biti snažan impuls promjeni Vlade, učvršćivanju evropske politike u Crnoj Gori, u kojoj će DPS opet doći do punog izražaja i nastaviti da stvara bolje uslove za sve brži evropski razvoj naše države", rekao je Đukanović.

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović je poručio da će lista DPS "pobijediti jer ne želi poraz Mojkovca, jer tom pobjedom pobjeđuje demokratska Crna Gora".

"Naša koalicija će pobijediti jer ne želi nikome dopustiti da se igra Crnom Gorom, njenim imenom i opstankom, njenom samostalnošću i budućnošću svih njenih građana. Biće to pobjeda za Mojkovac i za sve u Crnoj Gori, jer upravo se ovdje vodi demokratska bitka za čitavu državu. Ne biramo ovoga puta samo lokalnu vlast i nastavak svijetle perspektive ovog herojskog i odvažnog mjesta, naprotiv, ovog puta imamo novu mojkovačku bitku. Mojkovačku bitku modernog doba za čitavo društvo, za Crnu Goru koja je za mir i prosperitet naspram ideja koje nas vraćaju u ružna poglavlja prošlosti, za Crnu Goru koja treba da miri a ne da dijeli, da daje a ne da oduzima, da pokreće i da jača, a ne slabi i svađa. Baš zato ni pred kim se nećemo povući jer smo jači od svih ostalih, spremniji za konkretna djela a ne za ispraznu demagogiju i huškačku politiku", rekao je Bogdanović.

Predrag Smolović, nosilac izborne liste "Mojkovac naša kuća – Milo Đukanović", saopštio je da "kao državotvorna i najjača partija DPS nikada više ne smije dopustiti da ispred kreativnih vrijednih ljudi njenih članova, budu neki drugi koji svojim prisustvom samo ispunjavaju prazninu i dobra vremena svojih nečinjenjem troše i pretvaraju u loša".

"Sa jakim i stručnim ljudima pravićemo dobra i sigurna vremena za naš Mojkovac i za našu Crnu Goru. To je naš program ali i dug i ljudska obaveza jer samo tako možemo ići dalje ka savremenoj, zapadnoj demokratiji kojoj i civilizacijski pripadamo", poručio je Smolović.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS u Mojkovcu Dragomir Mrdak saopštio je da kao rezultat politike DPS danas živimo u modernom gradu, po kvalitetu života i po broju investicija.

"Želimo da nastavimo da gradimo Mojkovac i apsolutno vjerujem u pobjedu naše politike i tima koji godinama unazad naš grad i našu državu vodi naprijed ka evropskoj budućnosti", rekao je Mrdak.

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić je rekao da je jedan od simbola vršenja vlasti u prethodnom periodu bila riječ, koja je predstavljala most kojim se dolazilo do problema građana, njihovih očekivanja i inicijativa.

"Data riječ i izvršenje obećanja uveli su Mojkovac u red najperspektivnijih razvojnih adresa u Crnoj Gori i regionu. Naši projektni timovi su se odavno već kvalitetom nametnuli i putem EU fondova obezbijedili brojne višemilionske bespovratne investicije. Samo svojim radom smo dosanjali turističke projekte poput Ski centra Žarski, višestrukim povećanjima budžeta za poljoprivredu i brojnim subvencijama, putnom infrastrukturom pomogli smo da mojkovačka sela imaju vrijedne domaćine koji život mjere radom i imanjem", rekao je Mišnić.

Konvenciji u Mojkovcu su prisustvovali potpredsjednik DPS Jevto Eraković, koordinator ispred Izvršnog odbora Radule Novović, predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, predstavnici drugih koalicionih partija i drugi gosti.

Bonus video: