Skupština počinje 13. decembra, na dnevnom redu budžet i inicijativa za smjenu Vlade

U predlogu se navodi da je Crna Gora pod aktuelnim rukovodstvom Vlade dovedena u najveću političku i institucionalnu krizu od uvođenja višestranačja

52276 pregleda 88 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević

Sjednica Skupštine, na čijem dnevnom redu će biti inicijativa za glasanje o nepovjerenju Vladi i budžet za narednu godinu počeće 13. decembra.

To je, kako saznaju Vijesti, dogovoreno danas na Kolegijumu predsjednika Skupštine.

Prva tačka dnevnog reda je, kako je dogovoreno, završni račun budžeta za prošlu godinu, a slijede Predlog zakona o budžetu za narednu godinu sa pratećim predlozima zakona - Predlog odluke o zaduživanju, Predlog odluke o reprogramu, Predlog izmjena zakona o zaradama u javnom sektoru....

Na dnevnom redu su i izmjene Zakona o krivičnom postupku i set socijalnih zakona, među kojima i Predlog zakona o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece.

Dnevni red ima 65 tačaka, a među posljednjima je Predlog da se glasa o nepovjerenju Vladi, koju je podržalo 40 poslanika opozicije.

U predlogu se navodi da je Crna Gora pod aktuelnim rukovodstvom Vlade dovedena u najveću političku i institucionalnu krizu od uvođenja višestranačja.

Za izglasavanje nepovjerenja Vladi neophodan je glas 41. poslanika, od ukupno 81, koliko ih ima u aktuelnom sazivu Skupštine Crne Gore.

Bonus video: