Timonije istakao značaj jačanja institucija i vladavine prava

Ambasador Francuske ukazao i na neophodnost poštovanje zelenih politika Evropske unije

2062 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Francuska će tokom predsjedavanja EU pratiti napredak Crne Gore, kao i cijelog regiona, a Crna Gora svojim proaktivnim pristupom treba da pomogne Francuskoj, kako bi Francuska mogla da joj pomogne na tom putu, poručio je ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije, tokom sastanka sa potpredsjednicom Skupštine Brankom Bošnjak.

Posebno je naglasio, kako je saopšteno iz parlamenta, značaj jačanja institucija i vladavine prava, a ne manje značajnim smatra i neophodnost poštovanje zelenih politika Evropske unije.

Bošnjak je kazala da je svjesna problema sa kojima se parlamentarna većina i nova vlast suočava, ali i neophodnosti dogovora i konsenzusa, kao jedinog rješenja za izlazak iz novonastale krize.

"Sačinjavanje jasne i detaljne reformske evropske platforme bazirane na već potpisanom sporazumu tri lidera, sa tačnim rokovima treba da bude polazna osnova, a tek nakon toga treba usaglašavati personalna rješenja koja treba da iznesu zacrtane ciljeve", istakla je Bošnjak.

Smatra da je to pravi redosljed kojim treba ići u rješavanju aktuelne krize, i da je "sve ostalo gubitnička varijanta", ističući značaj integracije manjina i dobijanje što šireg konsenzusa.

Sagovornici su se osvrnuli i na rad Ženskog kluba Skupštine i u načelu dogovorili realizaciju projekta između Ženskog Kluba i Ambasade Francuske koji bi uključio i predstavnice Evropskog parlamenta, ali i žene preduzetnice Crne Gore.

Bonus video: