DPS Mojkovac: Naša pobjeda rađa slobodu Crne Gore

"Ovog puta imamo modernu “mojkovačku bitku” – za čitavo društvo, za Crnu Goru koja je za mir i prosperitet, naspram ideja koje nas vraćaju u ružna poglavlja prošlosti", navodi se u njihovom saopštenju

2197 pregleda 19 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

I pred ove izbore poručujemo da idemo samo na pobjedu, i u Mojkovcu, zbog Crne Gore. Jer, pobjede su uvijek rađale slobodu Crne Gore, a bez njene slobode nema ni onog što je najbolje u nama – niti svega onoga što su stvarali oni najhrabriji i najrazumniji u njoj.

To su poručili iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Mojkovac i dodali da će baš zato ovog puta glasati evropsku i građansku Crnu Goru, kao jedinu opciju za budućnost, "a zato ćemo i pobijediti".

Dodali su da će to biti pobjeda i za Mojkovac i za sve u Crnoj Gori, "jer upravo se ovdje vodi demokratska bitka za čitavu državu".

"Ne biramo ovog puta samo lokalnu vlast i nastavak svijetle perspektive ovog herojskog mjesta. Naprotiv. Ovog puta imamo modernu “mojkovačku bitku” – za čitavo društvo, za Crnu Goru koja je za mir i prosperitet, naspram ideja koje nas vraćaju u ružna poglavlja prošlosti. Baš zato, ni pred kim se nećemo povući, jer smo jači od svih ostalih, spremniji za konkretna djela, a ne za ispraznu demagogiju i huškanje", naveli su oni.

U saopštenju dodaju da imaju ljude "najsposobnije, najobrazovanije i najodanije Crnoj Gori i njenom napretku".

"I zato – ove ljude niko ne može da pobijedi, jer to bi bio poraz svih nas. Poraz – kao ono što doživljava čitavo društvo od avgusta prošle godine, zbog čega se stidimo i od čega se crvene obrazi svakom ozbiljnom i dobronamjernom pojedincu u Crnoj Gori. Pobijedićemo jer ne želimo dopustiti nikome da se poigrava Crnom Gorom, njenom samostalnošću i budućnošću", saopštili su iz DPS Mojkovac.

Kako navode, njihova pobjeda neće biti samo u broju i veličini, već u tome što "svoje čuvamo i branimo, istovremeno štiteći i druge od sebe"

"Ali, svoju kuću ne damo onima koji žele da je ugroze i zaustave, koji žele da je nema. Ne može se svoja kuća, umjesto naprijed, voditi unazad. Neki su to zaboravili, ali ne i građani Mojkovca, koji znaju i pamte da smo upravo mi oni koji neće ni izdati ni napustiti. Jer, nema ništa prirodnije nego reći – ovo je moja kuća, i u Mojkovcu, i na Cetinju i u Petnjici, i svuda gdje je naša Crna Gora. Zato nemamo za koga drugo glasati nego za svoju kuću, za svoje i za naše. Za svu Crnu Goru. I zato – neka živi Mojkovac, da je vječna Crna Gora", navodi se u njihovom saopštenju.

Bonus video: