Šćekić: Konačno stati na put podjelama i primitivnim prijetnjama

Potpredsjednik SNP-a ocijenio da je lider DPS-a Milo Đukanović "najveći kočničar" na putu Crne Gore ka EU

6691 pregleda 12 komentar(a)
Šćekić, Foto: Savo Prelević
Šćekić, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić pozvao je, u susret lokalnim izborima u nedjelju, građane Mojkovca, Cetinja i Petnjice da se sjete "svih onih ciljeva, vrijednosti i ideala" koji su doveli do pada Demokratske partije socijalista 30. avgusta prošle godine.

"Ista ta volja i prkos su nam potrebni i 5. decembra kako bismo se oslobodili vladavine bivšeg režima i u ovim opštinama. Socijalistička narodna partija Crne Gore, nastala kao narodni pokret čiji je osnovni cilj bio borba protiv režima Mila Đukanovića, proteklih godina bila je okosnica svih napora za oslabađanje naše države. Posebno veliki doprinos dali smo veličanstvenoj pobjedi koja se desila 30.8.2020. godine, ne žaleći truda da konačno promijenimo tok istorije Crne Gore. Na Cetinju i u Petnjici samostalno, a u Mojkovcu u okviru koalicije 'Za budućnost Mojkovca', SNP kao građanska partija slobodnih ljudi daje puni doprinos da bi se desile dugo očekivane promjene i u ovim gradovima", saopštio je Šćekić.

Na ovim lokalnim izborima treba, kako je kazao, pokazati "mjesto DPS-u i njenom predsjedniku", koji je, ocjenjuje Šćekić, "najveći kočničar" na putu Crne Gore ka EU.

"Svima je sada jasno da je DPS partija koja više nema šta ponuditi jer smo rezultate njihovog rada osjetili u prethodnih 30 godina, koje su bile karakteristične po produkovanju vještačkih podjela, unižavanju pravih vrijednosti, dovođenju građana na ivicu egzistencije i najvećoj nezaposlenosti. Na ovim lokalnim izborima pad podrške DPS-u biće osjetan, a to zavisi upravo od vas, poštovani građani", dodaje Šćekić.

Poručio je da je "konačno došlo vrijeme" da se stane na put "osionosti, podjelama i primitivnim prijetnjama".

"Crnoj Gori je hitno potrebna konsolidacija i borba protiv svega lošeg što nam je ostavljeno, prije svega protiv organizovanog kriminala i korupcije i nezaposlenosti kao glavnim uslovima rasta ekonomije i standarda građana, kao i nastavka integracionog puta Crne Gore. Oslobođeni svih nepočinstava koje je do sada koristila DPS, tabajmo zajedno put prema vrijednostima demokratskih naroda, prema EU, ali čuvajući svoju posebnost i tradiciju. Zbog toga, glasajte za promjene: 'Za budućnost Mojkovca' pod rednim brojem 6, 'SNP - Časno za Petnjicu' pod rednim brojem 7, 'SNP - Časno za Cetinje' pod rednim brojem 6", zaključio je Šćekić.

Bonus video: