Darmanović: Azerbejdžan jedan od najznačajnijih investitora

Alijev je kazao da je zadovoljan odnosima dvije države, utemeljenim na prijateljstvu i uspješnoj ekonomskoj saradnji
2 komentar(a)
Ilham Alijev, Srđan Darmanović, Foto: Gov.me
Ilham Alijev, Srđan Darmanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 02.11.2017. 14:33h

Azerbejdžan je jedan od najznačajnijih stranih investitora u Crnoj Gori, saopštio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na sastanku sa predsjednikom te zemlje, Ilhamom Alijevim.

Darmanović je, tokom drugog dana boravka u Bakuu, pozitivnim ocijenio značaj realizacije vrijednih infrastrukturnih projekata, koji doprinose afirmaciji Crne Gore kao atraktivne investicione destinacije.

"U razgovoru sa Alijevim ocijenjeno je da su dvije države, zahvaljujući redovnim susretima na najvišim nivoima, brojnim radnim kontaktima i nizom potpisanih bilateralnih sporazuma, u periodu od uspostavljanja diplomatskih odnosa, uspjele da ostvare zavidan stepen međusobnog razumijevanja i saradnje", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Darmanović je čestitao na realizaciji projekta istorijskog značaja Željeznica - Put svile, odnosno otvaranje željezničke pruge Baku – Tbilisi - Kars, koja povezuje Azerbejdžan, Gruziju i Tursku, ali i Zapad sa Istokom.

Alijev je kazao da je zadovoljan odnosima dvije države, utemeljenim na prijateljstvu i uspješnoj ekonomskoj saradnji.

On je čestitao Crnoj Gori na realizaciji spoljnopolitičkih prioriteta - članstva u NATO i progresu ostvarenom na putu integracija u Evropsku uniju (EU), pohvalivši vrlo konstruktivnu ulogu Crne Gore u regionu.

Alijev smatra da je potrebno identifikovati nove projekte saradnje u oblasti turizma, energetike, transporta i poljoprivrede.

Bonus video: