Demokrate: Očekujemo podršku svih za predloge socijalnih zakona

Demokrate podsjetile da su predložila niz zakona koji za cilj imaju podizanje standarda i kvaliteta života građana

4309 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da je predložila niz zakona koji za cilj imaju podizanje standarda i kvaliteta života građana, a za koje očekuju da će ih podržati svi poslanici u Skupštini Crne Gore.

"Ukoliko naši predlozi dobiju podršku kolega, vratićemo dječije dodatke svoj djeci do navršene 18 godine. Vratićemo nadoknade majkama sa troje i više djece kojima je ukinuto to doživotno stečeno pravo. Minimalne penzije će za početak biti podignute na 200 eura, a takođe i minimalna zarada, što predstavlja prvi odlučan korak na zacrtanom putu izvlačenja ovog društva iz kandži siromaštva izazvanog dugogodišnjim nepravednim i katastrofalnim politikama bivšeg režima. Osim navedenog, ukoliko ne izostane pdrška poslanika, osiguraćemo finansijsku podršku bivšim radnicima preduzeća rudarske i metalske industrije", navodi se u u saopštenju.

Ponovili su i da neće glasati za nepovjerenje Vladi po inicijativi opozicije.

"Bez obzira što su mnoge stvari mogle i morale biti bolje i brže urađene u prvoj godini rada ove Vlade, Demokrate neće rušiti Vladu jer je naša dužnost prema građanima Crne Gore da sačuvamo izbornu volju kojom su građani nedvosmisleno tražili promjene. Umjesto destrukcije i skupljanja jeftinih političkih poena putem izazivanja tenzija i kriza, Demokrate se od početka zalažu za dogovor unutar parlamentarne većine kojim bi se Vladi Crne Gore dala stabilnost i zamah da se kvalitetno uhvati u koštac sa svim pitanjima od značaja za društvo", saoptili su.

Navode i da ne žele da vjeruju da postoji bilo koja politička grupacija koja "nema sluha za ova izrazito važna pitanja, i u tom svjetlu očekujemo najširu moguću podršku poslanika drugih partija kako bi ovi izrazito važni predlozi mogli zaživjeti, a građani Crne Gore mogli osjetiti značajnu korist".

Bonus video: