Mojkovac: Opozicija slavi pobjedu; Mandić: Delić je novi gradonačelnik

"Ovo je veliki trenutak za građane Mojkovca i Crnu Goru. DPS je poražen u Mojkovcu", rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić

135503 pregleda 173 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Mojkovac ima narodnu vlast. Od ponedjeljka ću inicirati razgovore sa tradicionalnim koalicionim partnerima da sastavimo što prije vlast, kazao je nosilac liste koalicije Za budućnost Mojkovca Vesko Delić.

Iz te koalicije, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA su saopštili da je Demokratska partija socijalista (DPS) u Mojkovcu nakon 16 godina izgubila vlast.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je da će Delić "biti novi gradonačelnik Mojkovca"

Lider SNP-a Vladimir Joković pozvao je pristalice da dostojanstveno proslave pobjedu", bez napadanja političkih protivnika.

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović kazao je da "po svemu sudeći DPS u Mojkovcu nakon 16 godina gubi vlast.

On je kazao da prema informacijama koje ta partija ima nakon 50 odsto prebrojanih glasova da "nakon 16 godina DPS će u Mojkovcu izgubiti vlast".

"Odnosno neće imati apsolutnu većinu. Demokratska Crna Gora u odnosu na parlamentarne izbore bilježi bolji rezultat", rekao je Martinović.

Pristalice koalicije za za budućnost Mojkovca rezultate izbora slave u štabu i na mojkovačkim ulicama.

"Ovo je veliki trenutak za građane Mojkovca i Crnu Goru. DPS je poražen u Mojkovcu", rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

On je kazao da će koalicija Za budućnost Mojkovca formirati koaliciju "sa tradicionalnim koalicionim partnerima".

On je najavio da će Delić biti novi gradonačelnim Mojkovca.

Okupljeni u štabu Koalicije "Za budućnost Mojkovca" skandiraju "Milo lopove", "Nek se čuje do nebesa nema više DPS-a" i "u ćošak".

Dritan Abazović, lider URA kazao je da je DPS izgubio izbore u Mojkovcu.

"Kraj DPS u Mojkovcu! URA duplirala glasove! Čestitam građanima Mojkovca na odlučnosti da promjene lokalnu vlast!", naveo je on na svom Tviter profilu.

Pobjedu opozicije je potvrdio i lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić koji je kazao da je ta lista zabilježila rast od 30 odsto.

"Istorijska pobjeda u junačkom Mojkovcu. Svim građanima čestitam na mirnim i dostojanstvenim izborima. Hvala biračima Demokrata na rastu i u Mojkovcu za 30% u odnosu na parlamentarne izbore", napisao je Bečić na svom Tviter profilu.

Bonus video: