SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri opštine

"Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na različite načine ugrožava"

6889 pregleda 31 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) zahvali su svima koji su im dali glas na lokalnim izborima na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu.

Oni su u saopštenju naveli da su nalon lokalnih izbora u tim opštinama "jedna od svega dvije partije koja ima odbornike u svim lokalnim samoupravama", te da je time potvrđena utemeljenost njihove politike u svim krajevima Crne Gore.

"Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na različite načine ugrožava. Pozivamo sve istinske proevropske državotvorne partije da zajedno formiramo vlast u svim opštinama i pošaljemo jasnu poruku da evropska i evroatlanska Crna Gora nema aternativu", navodi se u saopštenju.

Iz SD-a dodaju da vjeruju "da one partije koje su istinaki za članstvo Crne Gore u EU neće ulaziti u koalicione aranžmane sa onim partijama koje svoj izborni rezultat slave uz pjesme o Ratku Mladiću, smatrajući ga herojem i moralnim uzorom".

Na lokalnim izborima na Cetinju SD je u koaliciji sa Liberalnom partijom osvojio jedan mandat, dok su u Petnjici osvojili dva mandata.

Bonus video: