"pokazatelj superiornosti i snage DPS-a"

DPS: Potvrđena dominacija naše politike, opovrgnuta teza da imamo podršku zbog zloupotrebe državnih resursa

Iz DPS-a smatraju da opštine u kojima su se održali izbori treba da dobiju odgovornu vlast spremnu i sposobnu da se nosi sa problemima građana

10762 pregleda 58 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) je još jednom potvrdila dominaciju svoje politike na lokalnim izborima održanim na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici koji su opovrgnuli i dugogodišnju tezu političke konkurencije da imamo ogromnu podršku građana zbog zloupotrebe državnih resursa.

To su saopštili iz DPS-a i dodali da je činjenica da su osvojili 47 odsto od svih mandata u sve tri opštine, a da je koalicija koja čini vlast na državnom nivou osvojila čak 19 mandata manje, "pokazatelj superiornosti i snage DPS-a".

Oni su se zahvalili glasačima i koalicionim partnerima na zajedničkom trudu, radu i zalaganju da Crna Gora istraje u svojoj borbi za evropsku budućnost koju zaslužuje.

Iz DPS-a smatraju da opštine u kojima su se održali izbori treba da dobiju odgovornu vlast spremnu i sposobnu da se nosi sa problemima građana.

"Iskreno se nadamo da niko više neće u budućnosti doživjeti sudbinu Budve, Berana pa i čitave države Crne Gore, u kojoj se oni koji se pozivaju na tradicionalno partnerstvo, samo tradicionalno svađaju oko plijena, blokirajući rad institucija i devastirajući sve čega se dotaknu", navodi se u njihovom saopštenju.

Dodaju i da su "i ovi izbori opovrgli dugogodišnju tezu naše političke konkurencije, koja im je služila kao alibi tokom trideset godina opozicionog staža, da DPS ima ogromnu podršku građana zbog zloupotrebe državnih resursa"

"Uz funkcionersku kampanju koju je sprovodila sadašnja vlast, uz sva uhljebljavanja, obećanja i politički revanšizam Demokratska partija socijalista imala je između 43,89-50 posto podrške i pojedinačno je od nekih stranaka u vlasti postigla tri-četiri puta bolji rezultat, što je presedan ne samo u regionu već i šire", saopšteno je iz te partije.

Iz DPS-a su istakli da će njihova partija nastaviti da insistira na ideji građanske i evropske Crne Gore, "jer je to jedini put prosperiteta ove države".