Nikolić: DPS je ubjedljivi pobjednik izbora, onaj ko ne glasa za pad ove Vlade je izdajnik nacionalnih interesa

Iz DPS su saopštili da je odgovarajući na pitanje od koga očekuje DPS podršku za rušenje Vlade, Nikolić istakao da su sve stranke parlamentarne većine nezadovoljne ovom Vladom, te je istakao da vidi da je već prisutan trend lova na izdajnike i pitanje ko je taj koji će "izdati"

27099 pregleda 158 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) je apsolutni i ubjedljivi pobjednik juče održanih izbora, saopštio je na današnjoj pres konferenciji povodom juče održanih lokalnih izbora na Cetinju u Petnjici i Mojkovcu, portparol DPS Miloš Nikolić .

"To potvrđuje i činjenica, da je Demokratska partija socijalista osvojila ukupno 45 odborničkih mandata u ove tri opštine, što od 95 koji su bili na raspolaganju predstavlja 47,3% i to 14 na Cetinju i Mojkovcu i 17 u Petnjici, dok je vladajuća koalicija osvojila ukupno 26 odborničkih mandata što od 95 koji su bili na raspolaganju predstavlja 27,3% i to sedam na Cetinju, dva u Petnjici i 17 u Mojkovcu", istakao je Nikolić, saopšteno je iz DPS.

On je dodao da je "DPS samostalno osvojio 19 mandata više nego kompletna parlamentarna većina zajedno".

"U glasovima, DPS je osvojio 7.450 glasova dok su svi ostali iz parlamentarne većine zajedno osvojili 5.677 glasova, što dovoljno govori o ubjedljivom porazu koji je ova aktuelna vlast doživjela na jučerašnjim izborima. Ukoliko se saberu rezultati u sve tri opštine DPS je ostvario rezultat od 42.9% čime je potvrđeno, nakon Nikšića u kom smo ostvarili rezultat od 40% da nema nikakvog pada DPS-a i da imamo ne isto povjerenje kao na parlamentarnim izborima, već i trend rasta, što i sva naša istraživanja pokazuju. Jučerašnji izborni dan pokazao je još jednom besmislenost svih tvrdnji koje su godinama plasirane da rejting DPS je snažan zbog zloupotrebe državnih resursa. Nasuprot tome, aktuelna vlast u ovom izbornom ciklusu zastrašivala je građane, vodila funkcionerske kampanje, zloupotrebljavala resurse, prijetila i ucjenjivala, i pored svega toga, rezultat DPS-a je 42.9%. Dakle, jučerašnji dan još jednom je demantovao i te besmislice", rekao je Nikolić.

Iz DPS su kazali da he odgovarajući na pitanje novinara, Nikolić kazao da je DPS sa 44% ubjedljivi pobjednik izbora u Mojkovcu.

" A kakav je to rezultat najbolje govori činjenica da je premijerova stranka osvojila jedva pet odsto, te da je DPS sa svojim partnerima SD i LP duplo jači od koalicije "Za budućnost" koja broji više od pet političkih partija. Sve što se desilo sinoć pokazuje inferiornost naših političkih konkurenata, koji slave kada osvoje dva ili tri mandata, odnosno, koji slave kad su samo pet, deset ili 15 puta slabiji od DPS", rekao je on.

Iz DPS su saopštili i da je odgovarajući na pitanje od koga očekuje DPS podršku za rušenje Vlade, Nikolić istakao da su sve stranke parlamentarne većine nezadovoljne ovom Vladom, te je istakao da vidi da je već prisutan trend lova na izdajnike i pitanje ko je taj koji će "izdati".

“Ja ću vam to reći ovako: Svaki onaj ko ne glasa za pad ove i ovakve Vlade izdajnik je nacionalnih interesa i interesa građana Crne Gore", kazao je Nikolić.

Bonus video: