Abazović: Važno da iskustva dijelimo i iznalazimo najbolje modele saradnje i suživota

„Crna Gora je pacifistička država koja teži promociji svih univerzalnih vrijednosti. Naše društvo posvećeno je multikulturalizmu", kazao je Abazović

5035 pregleda 2 komentar(a)
Abazović i Goldšmit, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Goldšmit, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom Evropske konferencije rabina i glavnim rabinom Moskve Panikasom Goldšmitom.

Oni su, navodi se u saopštenju kabineta, razgovarali o pitanjima vjerskih sloboda i konceptu multikulturalnog društva, kao i oblicima saradnje države sa jevrejskom zajednicom.

„Crna Gora je pacifistička država koja teži promociji svih univerzalnih vrijednosti. Naše društvo posvećeno je multikulturalizmu. Dijaloga nikad dosta, pa je zato važno da iskustva dijelimo i iznalazimo najbolje modele saradnje i suživota”, istakao je Abazović.

Goldšmit je, navodi se, govorio o značaju malih država u kontekstu važnih međunarodnih odluka i iskazao zadovoljstvo prijateljskim odnosom Crne Gore prema jevrejskoj zajednici.

"Goldšmit je član brojnih organizacija koje promovišu međuvrjerski dijalog, a vazi za jednoj od uticajnih vejrskih lidera u Evropi", piše u saopštenju.

Bonus video: