Plenković Raduloviću: Hrvatska će i dalje imati proaktivan pristup evropskoj integraciji zemalja Zapadnog Balkana

"Obostrano je potvrđeno da su bilateralni odnosi dvije susjedne zemlje sadržajni, dobri i prijateljski. Još jednom je ponovljena podrška zvaničnog Zagreba evropskim aspiracijama naše zemlje, naročito u svjetlu spremnosti Crne Gore da ispuni jasne i stroge kriterijume za punopravno članstvo u EU"

4181 pregleda 0 komentar(a)
Radulović i Plenković, Foto: MVP
Radulović i Plenković, Foto: MVP

Hrvatska će i dalje imati proaktivan pristup kada je riječ o evropskoj integraciji svih zemalja regiona Zapadnog Balkana, saopštio je premijer Hrvatske, Andrej Plenković.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da je ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović nakon susreta sa sa šefom hrvatske diplomatije Gordanom Grlićem Radmanom, razgovarao sa Plenkovićem, čime je završen prvi dan njegove posjete Hrvatskoj.

"Obostrano je potvrđeno da su bilateralni odnosi dvije susjedne zemlje sadržajni, dobri i prijateljski. Još jednom je ponovljena podrška zvaničnog Zagreba evropskim aspiracijama naše zemlje, naročito u svjetlu spremnosti Crne Gore da ispuni jasne i stroge kriterijume za punopravno članstvo u EU", ističe se u saopštenju MVP.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je Plenković iznio svoja zapažanja u vezi sa politikom proširenja Unije i stavovima pojedinih država članica po pitanju prijema novih.

U saopštenju se navodi i da je "Radulović zahvalio na dosadašnjoj kontinuiranoj podršci integracionim procesima naše zemlje".

"Prenio je otvorenost i spremnost za unapređenjem bilateralnih odnosa na svim poljima, a posebno u oblasti ekonomije, zaštite životne sredine i zdravstva", piše u saopštenju.

Iz MVP su kazali da su se sagovornici saglasili da bi nastavak rada Međuvladinog mješovitog odbora, kao dobre platforme za razmjenu mišljenja o brojnim pitanjima, u značajnoj mjeri doprinio produbljivanju sveukupnih odnosa Crne Gore i Hrvatske.

Bonus video: