"što prije osloboditi pravosudni sistem"

SNP: Đukanović se ne odriče Stijepovića i Veljovića dok god su riješeni da učine sve za ostvarenje ciljeva svog šefa

"Ne prezajući ni od čega, kao da mu nije suđeno za uzimanje skoro 100.000 eura od crnogorskog biznismena Duška Kneževića koje je dijelio aktivistima Demokratske partije socijalista (DPS) u Zeti uoči izbora 2016. godine, Stijepović je došao juče u crnogorski Parlament sa ciljem da izbori što više novca za instituciju predsjednika Crne Gore"

2966 pregleda 5 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je danas da su juče građani Crne Gore mogli da svjedoče nevjerovatnoj sceni: "glavni akter afere "Koverta" Slavoljub Migo Stijepović "ukazao" se u Skupštini Crne Gore u svojstvu generalnog sekretara predsjednika Crne Gore".

"Ne prezajući ni od čega, kao da mu nije suđeno za uzimanje skoro 100.000 eura od crnogorskog biznismena Duška Kneževića koje je dijelio aktivistima Demokratske partije socijalista (DPS) u Zeti uoči izbora 2016. godine, Stijepović je došao juče u crnogorski Parlament sa ciljem da izbori što više novca za instituciju predsjednika Crne Gore", ističe se u saopštenju SNP.

Iz te partije su dodali da su Stijepović, a i njegov šef predsjednik Crne Gore i (DPS) Milo Đukanović "zaboravili desetine hiljada ljudi koje su izašle na ulice kako bi protestovale protiv njihovih nezakonitosti, očigledne korupcije i bahatosti".

"Dokle seže obnevidjelost i gubitak veze sa stvarnošću Mila Đukanovića ogleda se upravo u njegovoj odluci da Miga Stijepovića zaposli kao generalnog sekretara u svojoj službi i da, ni manje ni više nego preko njega, zatraži povećanje budžetskih izdvajanja za svoj rad", piše u saopštenju SNP.

Oni su poručili da je "na ovaj način Đukanović još jednom poslao poruku da se ne odriče svojih istaknutih partijskih operativaca, kao što su Stijepović i Veljović (Veselin Veljović, aktuelni savjetnik Đukanovića i bivši direktor Uprave policije), dok god su mu bespogovorno odani i riješeni da učine sve za ostvarenje ciljeva svog šefa".

"Da nam se ovo ne bi dešavalo ubuduće i da nam Stijepović i drugi stijepovići ne bi i dalje "krojili kapu", moramo što prije osloboditi pravosudni sistem od svih onih elemenata koji još uvijek sprečavaju da pravda zaista zaživi u Crnoj Gori. Da bismo građanima koji su glasali za promjene i svima onima željnim pravde, kao i Evropskoj uniji, isporučili vidljive i mjerljive rezultate u poglavljima 23 i 24, moramo učiniti odlučne korake ka konačnom oslobođanju svih institucija u Crnoj Gori. Došao je trenutak za odlučnu akciju i sva politička nadmudrivanja moraju se staviti po strani kako bi interes naših građana došao u prvi plan, što je odavno trebalo da se desi", zaključuje se u saopštenju SNP.