Bogdanović: Neko pregovara da izda građane za desetine miliona eura

"O tome smo razgovarali više u prethodnom periodu, o tome ćemo razgovarati vjerovatno i u narednom periodu. A oni neka ovaj posao dovedu do kraja neka uzmu ili daju pare ako im basta..."

28991 pregleda 58 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Šef poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović tvrdi da neko pregovara o "izdaji izborne volje građana", a da će zauzvrat dobiti kompenzaciju od nekoliko desetina miliona eura.

On je to kazao tokom rasprave o izboru poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića za potpredsjednika Skupštine, ne navodeći o kome se radi.

"Nastavljamo dalje i niko nas u tome ne može spriječiti, pa čak ni oni koji ovih dana sa nekoliko desetina miliona eura na pregovaračkom stolu pregovaraju o izdaji izborne volje građana. O tome smo razgovarali više u prethodnom periodu, o tome ćemo razgovarati vjerovatno i u narednom periodu. A oni neka ovaj posao dovedu do kraja neka uzmu ili daju pare ako im basta...", rekao je, između ostalog Bogdanović.

Demokratski front dao je rok do 10. decembra kolegama iz paralementarne većine da se izjasne o njihovoj ponudi formiranja nove Vlade.

Bogdanović je naveo i da je ovaj saziv parlamenta po mnogo čemu istorijski, ne samo jer je prvi saziv koji je nakon 30 godina preuzeo vlast od bivše i "učinio bivšu vlast samo bivšom".

"Ovaj saziz za samo 15 mjeseci uspio je da ostvari tri velika strateška cilja koja je stavio pred sobom - da otvori parlament prema javnosti da ga učini transparentnijim, da ojačamo kontrolnu, zakonodavno i nadzornu kontrolnu ulogu parlamenta i da osavremenimo parlamentarni rad", rekao je Bogdanović.

Bonus video: