Abazović: Korupcija i kriminal najveći gubitnici u prethodnih godinu dana

Potpredsjednik Vlade ističe i da Crna Gora, po procjenama pojedinih uglednih međunarodnih institucija "godišnje izgubi oko 150 miliona eura zbog korupcije, što je ekvivalentno izgradnji sedam bolnica ili 150 vrtića"

7868 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je borba protiv kriminala i korupcije obilježila prethodnih godinu dana.

Abazović je povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije saopštio da su postignuti rezultati pozitivno vrednovani od strane važnih međunarodnih adresa, "iako pojedine intitucije nisu davale sve od sebe"

"Osnovan je Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou koji je postigao zapažene rezultate. Iako ima puno prostora za napredak, možemo slobodno konstatovati da su korupcija i kriminal najveći gubitnici u prethodnih godinu dana i da svoje uporište više nemaju u najvišim organima izvršne vlasti, kazao je on.

Potpredsjednik Vlade ističe i da Crna Gora, po procjenama pojedinih uglednih međunarodnih institucija "godišnje izgubi oko 150 miliona eura zbog korupcije, što je ekvivalentno izgradnji sedam bolnica ili 150 vrtića".

"Nulti stepen tolerancije na korupciju od početka je dio programa ove Vlade. Daćemo sve od sebe da sačuvamo Crnu Goru od ovog ukorijenjenog problema našeg društva i regiona uopšte“, ističe Abazović.