Stijović saopštio da ima državljanstvo Srbije

Zakon o crnogorskom državljanstvu isključuje mogućnost dvojnog državljanstva, izuzev za one koji su ga imali prije osamostaljenja Crne Gore 2006. godine

26475 pregleda 99 komentar(a)
Stijović, Foto: Screenshot/Youtube
Stijović, Foto: Screenshot/Youtube

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović kazao je danas u Skupštini da, osim crnogorskog, ima i državljanstvo Srbije.

"Imam srpsko državljanstvo. Rođen sam u Srbiji i to mi nikada nije bio problem. Otac mi je Crnogorac, majka mi je Srpkinja, imam oba državljanstva", rekao je on u parlamentu.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Jovanka Laličić upitala je kako neko ko ima dvojno državljanstvo može da obavlja tako važnu državnu funkciju, odnosno da bude ministar u Vladi Crne Gore, kazavši da je to nezapamćeno.

Zakon o crnogorskom državljanstvu isključuje mogućnost dvojnog državljanstva, izuzev za one koji su ga imali prije osamostaljenja Crne Gore 2006. godine.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su u aprilu ove godine rekli da će pokrenuti postupak za gubitak crnogorskog državljanstva po sili zakona ukoliko dođe do dokaza da pojedini ministri u Vladi imaju dvojno državljanstvo.

Iz MUP-a su tada rekli da nemaju podatak da li pojedini ministri u Vladi imaju državljanstvo druge zemlje.

„Ukoliko ovo ministarstvo bude imalo uvid u dokaz da pojedini ministri u Vladi imaju dvojno državljanstvo, isti će biti tretirani kao ostali građani, odnosno za iste će se po službenoj dužnosti pokrenuti postupak za gubitak crnogorskog državljanstva po sili zakona“, saopštili su tada iz MUP-a za Novu M.

Bonus video: