Bečić: U društvu koje stremi ka EU nema mjesta za korupciju

"Njen razarajući efekat odražava se na dinamiku reformskih procesa koje smo garantovali građanima“, naveo je Bečić na Tviteru

4583 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

U evropskom i demokratskom društvu, koje stremi da postane dio Evropske unije (EU), nema mjesta za korupciju, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je kazao da obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije podsjeća da korupcija nije pojedinačni, već sistemski problem u crnogorskom društvu na koji dugo nije postojao odgovor.

"Njen razarajući efekat odražava se na dinamiku reformskih procesa koje smo garantovali građanima“, naveo je Bečić na Tviteru.

On je rekao da se, sa mjesta predsjednika Skupštine, zalaže za iskreni i neselektivni pristup u borbi protiv korupcije i izgradnju snažnog zakonskog uporišta kojim će se pokazati odlučnost u toj borbi.

"Nažalost, svjedoci smo da je korupcija bila prateći element svakog postupka i posla u izrazito velikoj mjeri u prošlosti. U jednom evropskom i demokratskom društvu, koje stremi da postane dio EU, njoj mjesta nema“, istakao je Bečić.

Bonus video: