Radulović: Gradimo odgovornu i profesionalnu diplomatiju

Prema riječima Radulovića, prvi ekonomski dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama predstavlja istorijski uspjeh crnogorske diplomatije

3577 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mfa.gov.me
Foto: Mfa.gov.me

Vlada gradi odgovornu i profesionalnu diplomatiju, u službi svih građana Crne Gore, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On je, povodom prve godišnjice rada Vlade, predstavio najznačajnije uspjehe crnogorske diplomatije u protekloj godini.

Radulović je naveo da je Evropska komisija u izvještaju o napretku pohvalila spoljnu politiku Crne Gore.

„Ovo je snažan signal naše posvećenosti. Našu inicijativu da Zapadni Balkan bude više zastupljen na agendi Alijanse, podržale su sve članice. Gradimo odgovornu i profesionalnu diplomatiju u službi svih građana“, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, to je ideja koja sa imenovanjima ambasadora u Italiji i Misiji pri Evropskoj uniji dobija konkretne obrise.

„Crna Gora postaje članica Savjeta Ujedinjenih nacija za ljudska prava, takođe preuzimamo predsjedavanje Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi“, naveo je Radulović u videu objavljenom na Tviter nalogu Ministarstva vanjskih poslova.

To je, kako je rekao, potvrda konstruktivne uloge koju Crna Gora ima u regionu i veće vidljivosti države na međunarodnom planu.

Prema riječima Radulovića, prvi ekonomski dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama predstavlja istorijski uspjeh crnogorske diplomatije.

On je najavio da uskoro slijedi novo izdanje dokumenta o poslovnim i investicionim prilikama.

„Tokom prethodne godine crnogorska diplomatija aktivno je učestvovala u obezbjeđivanju vakcina za sve naše građane“, naveo je Radulović.

Bonus video: