Milačić: Jedino rješenje dogovor svih poslanika skupštinske većine

"Duboko vjerujemo da ne postoji taj, među četrdeset jednim poslanikom parlamentarne većine, koji bi skupa sa DPS-om oborio ne premijera i Vladu", kazao je lider Prave

4378 pregleda 13 komentar(a)
Milačić, Foto: Savo Prelević
Milačić, Foto: Savo Prelević

Sve ono što se dogovori 41 poslanik parlamentarne većine jedino je rješenje za trenutnu političku situaciju, dok sve ono što nije plod dogovora parlamentarne većine predstavlja najgrublje gaženje svega ostvarenog 30. avgusta prošle godine, kazao je lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Rekao je da Prava poziva sve u parlamentarnoj većini na ono što je sada najpotrebnije - "dijalog, razgovor, stabilnost i, konačno, dogovor", te da su to dužni građanima.

"Ono što je većina građana, uz velike napore i rizike ostvarila u istorijskoj pobjedi demokratije prošlog avgusta, u ponedeljak će biti stavljeno pod znak pitanja i to na inicijativu onih koji su voljom građana kažnjeni na izborima. Niti u jednom procesu nisu bitni pojedinci i političari, bitni su građani, koji ničim nisu zaslužili da se neko igra njihovom voljom i njihovim povjerenjem, a to se upravo dešava, iza njihovih leđa i u susret inicijativi koja je na dnevnom redu Skupštine u ponedeljak", saopštio je Milačić.

Rekao je da je partiji na čijem je čelu drago što je odlučeno da glasanje o nepovjerenju Vladi bude prva tačka dnevnog reda, zato što građani treba jasno, nedvosmisleno i što prije da znaju ko je na kojim pozicijama. "Ko je principijelan, a ko ne, ko poštuje izbornu volju, a ko ne, konačno – da li među nama, kojima su građani dali mandat za demokratizaciju društva ima onih koji će ga pogaziti."

"Uprkos raznim glasinama, ali i objektivnim sumnjama, duboko vjerujemo da ne postoji taj, među četrdeset jednim poslanikom parlamentarne većine, koji bi skupa sa DPS-om oborio ne premijera i Vladu, već koji bi oborio narodnu volju, vaše želje, vaše nade, vaš budžet, vašu mukom osvojenu slobodu", rekao je Milačić.

Svima je jasno, kako je rekao, da građani žele brže promjene. "Potpuno razumljivo, ali proces tranzicije sa ovako zatečenim stanjem i sa ovoliko opstrukcija sa svih strana, je neopisivo težak i objektivno sporiji nego što svi želimo."

"No, uprkos tome svi zajedno smo uspjeli da uradimo mnogo, a krucijalni projekti, kako oni koji se tiču poboljšanja životnog standarda građana, tako oni koji se tiču izgradnje infrastrukture uskoro počinju. Kome je u interesu da sve to zaustavi, neka građani procijene. Sve ono što se dogovori 41 poslanik parlamentarne većine jedino je rešenje, dok sve ono što nije plod dogovora parlamentarne većine predstavlja najgrublje gaženje onoga što smo svi zajedno, kao najveći doprinos demokratiji u Crnoj Gori, ostvarili veličanstvenog 30. avgusta", zaključio je Milačić.

Bonus video: