Nova.rs: Nepoznata osoba upala u sobu Krivokapića u Strazburu

Kabinet premijera potvrdio beogradskom mediju da se incident dogodio, ali nijesu žejleli da komentarišu slučaj, već su ih uputili na Agenciju za nacionalnu bezbjednost i Upravu policije

47950 pregleda 47 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Gov.me/Saša Matić
Krivokapić, Foto: Gov.me/Saša Matić
Ažurirano: 11.12.2021. 19:29h

Nepoznata osoba upala je u hotelsku sobu premijera Zdravka Krivokapića tokom njegovog boravka u Strazburu, povodom zvanične posjete Savjetu Evrope, saznaje Nova.rs

Krivokapić je sredinom novembra bio u Strazburu.

Izvor portala Nova.rs iz diplomatskih izvora, kazao je da je u hotelsku sobu premijera upala nepoznata osoba u trenutku kad se u njoj zatekao lično Krivokapić.

Prema njihovim saznanjima, nepoznati muškarac zatečen je u sobi premijera u periodu kad je on sa delegacijom trebalo da bude van hotela, ali se promijenivši plan, u vremenu predviđenom za ručak, vratio u svoju hotelsku sobu.

Tada je zatekao nepoznatog muškarca koji nije dio hotelskog osoblja.

Sagovornici Nova.rs naveli su da ni osoblje hotela nije imalo objašnjenje ko je muškarac, kao ni otkud u sobi Krivokapića, da je policija reagovala, ali da dalji detalji nisu poznati, te da postoje sumnje da se čitav slučaj, iz određenih razloga, zataškava.

Iz kabineta Krivokapića Nova.rs je potvrđeno da se incident dogodio, ali nijesu žejleli da komentarišu slučaj, već su ih uputili na Agenciju za nacionalnu bezbjednost i Upravu policije.

Iz Uprave policije portalu RTCG je saopšteno da je u toku interna istraga u Sektoru obezbjeđenja ličnosti i objekata kako bi se utvrdila odgovornost zbog eventualnih propusta prilikom obezbjeđivanja Krivokapića, tokom njegove posjete Francuskoj.

"Operativnom obradom, Uprava policije došla je do saznanja da je u hotelskoj sobi premijera bio radnik na održavanju tehnike. Dosadašnje aktivnosti su pokazale da bezbjednost premijera nije dovedena u pitanje nijednog momenta. U toku je interna istraga u Sektoru obezbjeđenja ličnosti i objekata kako bi se utvrdila odgovornost zbog eventualnih propusta prilikom obezbjeđivanja premijera", saznaje portal RTCG iz Uprave policije.

Sagovornici Nova.rs iz diplomatskih krugova kažu da ne postoji adekvatno objašenjenje zašto se slučaj zataškava i zbog čega do sada nisu objavljeni detalji.

Bonus video: