Abazović: Idejom ekološke države, njenom postavkom i afirmacijom možemo biti jako zadovoljni

"Crnu Goru treba graditi po modelu otvorenog društva, kao kosmopolitsku zajednicu spremnu da mijenja svoje navike i eliminiše društvene predrasude", rekao je Abazović

8679 pregleda 10 komentar(a)
Abazović tokom posjete EXPO 2020, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović tokom posjete EXPO 2020, Foto: Vlada Crne Gore

Idejom ekološke države, njenom postavkom i afirmacijom možemo biti jako zadovoljni, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović.

Iz Vlade je saopšteno da je Abazović posjetio EXPO 2020 u Dubaiju u sklopu radne posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

"Čestitam ekipi koja predstavlja Crnu Goru na EXPO 2020 u Dubaiju. Idejom ekološke države, njenom postavkom i afirmacijom možemo biti jako zadovoljni. Maksimalno treba da iskoristimo tu komparativnu prednost koja nas razlikuje od ostalih država", naveo je Abazović.

Iz Vlade su kazali da su pored crnogorskog Paviljona, Abazović i članovi njegovog kabineta, zajedno sa generalnim komesarom crnogorskog Paviljona EXPO 2020 Dubai, princom Nikolom Petrovićem, obišli Paviljone UAE, Saudijske Arabije, Švajcarske, Indije, kao i Paviljon Brazila, gdje je crnogorsku delegaciju ugostila ministarka za ljudska prava Damares Regina Alves.

Abazović je naveo da su UAE iz pustinje za samo 40 godina napravili savremeni centar svijeta i da zato zaslužuju posebno poštovanje.

On je istakao da Emirati poštuju svoju tradiciju ali da se kod njih svako osjeća dobrodošao, kao i da su vidjeli da ne mogu sami, pa su odlučili da čitav svijet pozovu kod njih.

"Crnu Goru treba graditi po modelu otvorenog društva, kao kosmopolitsku zajednicu spremnu da mijenja svoje navike i eliminiše društvene predrasude. Nakon nekoliko važnih sastanaka u protekla tri dana još sam veći optimista nego ranije. Ostavimo se prošlosti i hvatajmo korak sa savremenim svijetom. "Pustinje" su samo u glavama ljudi, sve ostalo se može nadomjestiti predanim radom, učenjem i jasnom vizijom razvoja", zaključio je Abazović.