Šaranović: Ovo će biti nokaut opozicije od kojeg se više nikad neće oporaviti

"Zna se gdje su temelji očuvanja izborne volje građana"

39986 pregleda 46 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Nakon 28. decembra i propasti amaterskog državnog udara, poraza u Nikšiću i Herceg Novom, poraza 5. septembra na Cetinju, poraza na posljednjim lokalnim izborima, ovo će biti nokaut opozicije od kojeg se više nikad neće oporaviti, poručio je poslanik Demokratske Crne Gore, Danilo Šaranović povodom informacije Televizije Vijesti da parlamentarna opozicija razmatra povlačenje inicijative za smjenu Vlade.

"Zna se gdje su temelji očuvanja izborne volje građana. Čvrsto uz građane - Demokrate", napisao je Šaranović na Tviteru.

Televizija Vijesti je ranije danas objavila da parlamentarna opozicija razmatra mogućnost da povuče incijativu o nepovjerenju Vladi Zdravka Krivokapića, o kojoj bi trebalo da se raspravlja na sjutrašnjoj sjednici Skupštine.

Kako saznaje TV Vijesti, još uvijek traju konsultacije opozicionih stranaka, kakav će biti konačan stav, ali ne isključuju mogućnost da jedna od opcija bude povlačenje incijative, mada se govori i o odlaganju rasprave.

Jedan od potpisnika opozicione inicijative nezvanično je kazao listu "Vijesti" da će predlog o nepovjerenju najvjerovatnije biti povučen.

Inicijativu je krajem novembra u skupšinsku proceduru predalo 40 poslanika opozicije. U svojim ranijim izjavama, neki od njih su tvrdili da imaju većinu za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj Vladi.

Za izglasavanje nepovjerenja Vladi neophodan je glas 41poslanika, od ukupno 81, koliko ih ima u aktuelnom sazivu Skupštine Crne Gore.

Prema Ustavu Crne Gore, predlog da se glasa o nepovjerenju Vladi može podnijeti najmanje 27 poslanika.

Ako Vlada dobije povjerenje u parlamentu, potpisnici predloga ne mogu podnijeti novi prije isteka roka od 90 dana.

Bonus video: