DF Budva: Demokrate, Prava, SNP i URA će biti krivi za prinudnu upravu ako nastave sa DPS da bojkotuju sjednice

Odbornik Mladen Kažanegra je kazao da je osnova za dogovor da predsjednik SO Krsto Radović podnese neopzivu ostavku

14189 pregleda 23 komentar(a)
Sa konferencije za medije DF Budva, Foto: Vuk Lajović
Sa konferencije za medije DF Budva, Foto: Vuk Lajović

Odbornički klub Demokratskog fronta (DF) Budva podnio je inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine opštine (SO) po hitnom postupku na kojoj će se naći odluke o rebalansu budžeta , budžet za narednu godinu i Plan investicija.

Oni su na pozvali odbornike Demokratske Crne Gore, Prave Crne Gore, Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA da dođu na sjednicu kako bi se "deblokirao grad".

Odbornik Nikola Kralj kazao je da je rok za usvajanja odluka kraj decembra, ukoliko to ne bude ići će privremeno finansiranje.

"Bitno je kako bi se realizovali brojni investicioni projekti, isplate obaveza prema građanima. Zato je važno da se sjednica održi i da se koalicioni partneri odazovu i prekinu sa ucjenama. Bilo bi krajnje neprofesionalno i protiv interesa građana da gradonačelnik Marko Carević podnese ostavku. Oni će biti direktni krivci za uvođenje prinudne uprave, ako nastave sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) da bojkotuju sjednice", kazao je Kralj.

Odbornik Mladen Kažanegra je kazao da je osnova za dogovor da predsjednik SO Krsto Radović podnese neopzivu ostavku.

"Od njega to traži 21 odbornik parlamentarne većine", naveo je on

On je pozvao Pravu Crnu Goru, SNP i URU da "kada mogu sa DPS da dolaze na svečane sjednice SO, da zaborave borbe za fotelje i dođu da izglasaju budžet i omoguće razvoj grada i bolji život građana".

Bonus video: