Bogdanović Abazoviću: Da li je ovo Memorandum o saradnji ili Pakt o rušenju Vlade?

Pitao Abazovića da li je spreman da se pisanim putem obaveže da neće rušiti Vladu na bilo koji način paktirati sa DPS-om

29209 pregleda 73 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Luka Zeković
Bogdanović, Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović pitao je potpredsjednika Vlade Crne Gore i lidera GP URA Dritana Abazovića da li URA sa manjinskim partijama potpisuje Memorandum o saradnji ili Pakt o rušenju Vlade.

Bogdanović je reagovao na navode Abazovića da mu je "žao što cijela politička scena u Crnoj Gori postaje Nebojša Medojević i Boris Bogdanović, da svako lupi šta hoće".

"Umjesto uvreda koje je "koordinator" službi bezbjednosti izrekao na moj račun, zadržaću dostojanstven odnos prema svim akterima, pa i prema njemu, koji je u tom smislu očigledno upitan i pitati:

1. Ko ti je ponudio 21 milion eura za izdaju narodne volje građana, kako je sam izjavio 3.12.2020. godine?

2. Šta su bezbjednosne službe uradile povodom ponude teške 21 milion eura?

3. Koji je to kriminalni klan koji je nudio pare (prema sopstvenom priznanju)?

4. Da li je ovo Memorandum o saradnji ili Pakt o rušenju Vlade?

5. Da li ste spremni da se pisanim putem obavežete da nećete rušiti Vladu Crne Gore i na bilo koji način paktirati sa DPS-om?

6. Zašto si ti jedini političar koji je ušao u nestranačku Vladu? Da bi je srušio?", pitao je Bogdanović.

On je ocijenio da se Abazović uživio u ulogu nekadašnjeg predsjednika SFRJ "“Ja sam svoj posao obavio”, Vlade više nema"".

"Poređenja koja je pokušao plasirati najbolje govore o njemu i ozbiljnosti i strahu od argumenata i činjenica koje smo plasirali. Veoma teška pitanja za koordinatora Službi bezbjednosti, a u stvari koordinatora za rušenje Vlade Crne Gore", rekao je Bogdanović.

Bonus video: