Plantaže: Nijesmo, niti ćemo ikada biti neprijatelj razvoja opštine Tuzi

"U svim situacijama i otvorenim pitanjima koja smo do sada imali, postupali smo sa pažnjom dobrog privrednika, trudeći se da njegujemo dobre međusobne odnose"

11247 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Kompanija "13. Jul - Plantaže" nikada nije, niti će biti neprijatelj razvoja opštine Tuzi, saopšteno je iz kompanije "13. Jul - Plantaže".

Oni su reagovali na izjavu predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja koji je kazao da je ova kompanija najveći neprijatelj te opštine, i poručio im da uplate obaveze jer će im u suprotnom uslijediti blokada računa.

"Kompanija "13. Jul - Plantaže" nikada nije, niti će biti neprijatelj razvoja opštine Tuzi. Naprotiv, u svim situacijama i otvorenim pitanjima koja smo do sada imali, postupali smo sa pažnjom dobrog privrednika, trudeći se da njegujemo dobre međusobne odnose", naveli su u reagovanju.

Dodali su da su, kada god bi se ukazala prilika, izlazili u susret svim zahtjevima opštine Tuzi, što smatraju da su i nedavno dokazali dajući saglasnost za rekonstrukciju stadiona u Tuzima, bez koje opština ne mogla realizovati taj projekat.

"U odnosu na izjavu predsjednika opštine Tuzi, g–dina Nika Đeljošaja da u kompaniji nije zaposlen ni jedan građanin te opštine, ističemo da je kompaniji "13. Jul - Plantaže", trenutno, stalno zaposleno oko 40 radnika sa prebivalištem u opštini Tuzi, ne računajući sezonske radnike kojih takođe ima u znatnom broju. Radi se o vrijednim i dobrim radnicima koji svakodnevno daju nemjerljiv doprionos u poslovanju, a Plantaže su njihov dom jednako kao i svih zaposlenih u kompaniji".

U reagovanju se navodi da u dijelu navoda koji se odnose na zemljište u vlasništvu Plantaža, koje je prevedeno iz prava korišćenja u pravo svojine, iz kompanije ističu da je kompletna procedura izvršena u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima odnosno Zakonom o svojinsko pravnim odnosima i Zakonom o upravnom postupku.

"Kompanija "13. Jul - Plantaže" je najvredniji ekonomski resurs koji posluje na dijelu teritorije koja pripada opštini Tuzi, i sve ove činjenicu bi g-din Đeljošaj trebao da uvaži prije preduzimanja jednostranih poteza, koji mogu prouzrokovati veliku štetu za dalje poslovanje Plantaža", zaključuje se u reagovanju kompanije "13. Jul - Plantaže".